Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pähkinäiset korinttimuffinit

Maapähkinäisissä, kinuskilla kuorrute­tuissa korinttimuffi­neissa maistuu tuttu Snickers­patukka.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
9  annosta

Ainekset

Pähkinä-korinttimuffinit:

  • 150 g voita tai margariinia
  • 50 g (1/2 dl) sileää maapähkinävoita
  • 1 ½ dl valeaa ruokosokeria
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl korintteja tai rusinoita
  • 1 dl rouhittuja, suolattuja maapähkinöitä

Pinnalle:

  • 2 rkl sileää maapähkinävoita
  • 1 ½ dl kinuskikastiketta

Koristeeksi:

  • rouhittuja suolapähkinöitä
  • korintteja

Valmistusohje

Pähkinäiset korinttimuffinit leivotaan helposti näin:

1. Kuumenna uuni 200 astee­seen. Lado isoja paperisia muffinivuokia pellille 9 kpl, pieniä enemmän. Rouhi pähkinät ja sekoita kohotus­ aineet jauhoihin.

2. Vatkaa huoneenlämpöinen rasva, sokeri ja maapähkinä­voi keskenään. Lisää munat hyvin vatkaten joukkoon. Lisää jauho­seos, pähkinärouhe ja korintit. Sekoita ja lusikoi taikina vuokiin. Paista uunis­sa 200 asteessa koosta riippuen 15–20 minuuttia. Anna jäähtyä.

3. Sekoita maapähkinävoi ja kinuski. Rouhi pähkinät. Valuta kuorrutusta muffineille. Korista pähkinärouheella ja korinteilla.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 25/16.

Myös näissä muffineissa maistuu joulu:

viskisuklaamuffinit

Viski-suklaamuffinit

amerikalaiset pähkinämuffinit

Amerikkalaiset pähkinämuffinit

Bataattimuffinit

Bataattimuffinit

Ruoka.fi: Punajuuri-suklaamuffinit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pähkinäiset korinttimuffinit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.