
Pähkinäiset pekonisarvet
Pähkinäiset pekonisarvet maistuvat teen tai glögin kanssa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 16 annosta
Ainekset
Pähkinäiset pekonisarvet
- 3 ½ dl vehnähiivaleipäjauhoja
- ½ dl perunasosehiutaleita
- 2 tl kuivahiivaa
- ½ tl suolaa
- ½ tl sokeria
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 ripaus cayennepippuria
- ½ dl parmesaaniraastetta
- ¾ dl öljyä
- 1 ½ dl maitoa
täyte:
- 1 rkl sipulisilppua
- noin 85 g pekonia
- 100 g paahdettuja cashewpähkiöitä
- ½ dl juustoraastetta
Voiteluun
- 1 kpl kananmuna
pinnalle:
- unikonsiemeniä
Valmistusohje
Pähkinäiset pekonisarvet leivotaan näin:
1. Mittaa kuivat ainekset kulhoon. Lisää öljy ja hieman kädenlämpöä kuumemmaksi lämmitetty maito. Anna taikinan kohota noin 10 minuuttia.
2. Silppua sipuli ja pekoni. Ruskista pekoni pannulla ja kuullota sipuli pekonin joukossa. Jauha pähkinät. Sekoita kaikki sarvien täyteainekset.
3. Kauli taikinasta pyöreä levy ja leikkaa se kolmioiksi. Lusikoi täyte kolmioille ja kierrä sarviksi leveästä päästä alkaen. Anna pekonisarvien kohota leivinliinan alla noin 15 minuuttia.
4. Voitele sarvet ja ripottele unikonsiemeniä. Paista pekonisarvet 225-asteisessa uunissa. Aikaa kypsymiseen kuluu noin kymmenisen minuuttia.
5. Tarjoa pähkinäiset pekonisarvet teen tai glögin kanssa.
Lue myös: Omenaiset voisarvet
Lue myös Anna.fi: Täytetyt pikacroissantit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pähkinäiset pekonisarvet