Pähkinäkääretorttu
Pähkinäkääretorttu täytetään kermalla, banaanilla ja pähkinärouheella. Kääretortun voi koristella mantelilastuilla. Tämä kääretorttu on myös gluteeniton.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Pähkinäkääretortun pohja:
- 4 kpl kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 100 g jauhettua pähkinää
- 2 tl leivinjauhetta
- 1.3 rkl perunajauhoja
Pähkinäkääretortun täyte ja kuorrutus:
- 3 dl kuohu- tai vispikermaa
- 2-3 kpl banaania
- suklaalastuja tai
- hakattua pähkinää tai
- mantelilastuja
Valmistusohje
Pähkinäkääretorttu leivotaan näin:
Pähkinäkääretorttu saa tässä ohjeessa ohuen kermakuorrutteen ja manteli-tai suklaalastukuorrutteen.
- Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhettu pähkinä, leivinjauhe ja perunajauhot keskenään ja lisää taikinaan. Kaada taikina leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille.
- Paista 225 asteessa noin 8-10 minuuttia.
- Kumoa torttulevy sokeroidun paperin päälle ja anna jäähtyä.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Hienonna banaanit haarukalla. Säästä osa kermavaahdosta koristeluun ja lisää loput banaanisurvoksen joukkoon. Mausta täyte kanelilla tai sitrusliköörillä. Levitä täyte jäähtyneen torttupohjan päälle ja kiedo kääröksi.
- Levitä loput kermavaahdosta kevyesti päälle. Koristele pähkinäkääretorttu suklaasta vuolluilla lastuilla, mantelilastuilla tai pähkinärouheella.
Vinkki: Pähkinöiden asemesta voit käyttää jauhettua mantelilastuja kuten kuvassa. Torttu sopii keliaakikolle ja Hyla-tuotteita käytettäessä laktoosi-intolerantikolle.
Katso myös: Marenkikääretorttu
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Näillä vinkeillä teet täydellisen kuohkean kääretorttupohjan – kokeile ihania ideoita kääretortun täytteisiin ja koristeluun
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pähkinäkääretorttu