Reseptit
30-60 min

Pähkinäkääretorttu

Ainekset

Lisää kauppalistalle

pohja:

4 kananmunaa
2 dl sokeria
100 g jauhettua pähkinää
2 tl leivinjauhetta
1.3 rkl perunajauhoja

täyte ja kuorrutus:

3 dl kuohu- tai vispikermaa
2-3 banaania
suklaalastuja
hakattua pähkinää

Valmistusohje

  1. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhettu pähkinä, leivinjauhe ja perunajauhot keskenään ja lisää taikinaan. Kaada taikina leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille.
  2. Paista 225 asteessa noin 8-10 minuuttia.
  3. Kumoa torttulevy sokeroidun paperin päälle ja anna jäähtyä.
  4. Vatkaa kerma vaahdoksi. Hienonna banaanit haarukalla. Säästä osa kermavaahdosta koristeluun ja lisää loput banaanisurvoksen joukkoon. Mausta täyte kanelilla tai sitrusliköörillä. Levitä täyte jäähtyneen torttupohjan päälle ja kiedo kääröksi.
  5. Levitä loput kermavaahdosta kevyesti päälle. Koristele suklaasta vuolluilla lastuilla ja pähkinärouheella.
  • Pähkinöiden asemesta voit käyttää jauhettua mantelia. Torttu sopii keliaakikolle ja Hyla-tuotteita käytettäessä laktoosi-intolerantikolle.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pähkinäkääretorttu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X