Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pähkinäkääretorttu

Pähkinäkääretorttu täytetään kermalla, banaanilla ja pähkinärouheella. Kääretortun voi koristella mantelilastuilla. Tämä kääretorttu on myös gluteeniton.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Pähkinäkääretortun pohja:

  • 4 kpl kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 100 g jauhettua pähkinää
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1.3 rkl perunajauhoja

Pähkinäkääretortun täyte ja kuorrutus:

  • 3 dl kuohu- tai vispikermaa
  • 2-3 kpl banaania
  • suklaalastuja tai
  • hakattua pähkinää tai
  • mantelilastuja

Valmistusohje

Pähkinäkääretorttu leivotaan näin:

Pähkinäkääretorttu saa tässä ohjeessa ohuen kermakuorrutteen ja manteli-tai suklaalastukuorrutteen.

  1. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhettu pähkinä, leivinjauhe ja perunajauhot keskenään ja lisää taikinaan. Kaada taikina leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille.
  2. Paista 225 asteessa noin 8-10 minuuttia.
  3. Kumoa torttulevy sokeroidun paperin päälle ja anna jäähtyä.
  4. Vatkaa kerma vaahdoksi. Hienonna banaanit haarukalla. Säästä osa kermavaahdosta koristeluun ja lisää loput banaanisurvoksen joukkoon. Mausta täyte kanelilla tai sitrusliköörillä. Levitä täyte jäähtyneen torttupohjan päälle ja kiedo kääröksi.
  5. Levitä loput kermavaahdosta kevyesti päälle. Koristele pähkinäkääretorttu suklaasta vuolluilla lastuilla, mantelilastuilla tai pähkinärouheella.

Vinkki: Pähkinöiden asemesta voit käyttää jauhettua mantelilastuja kuten kuvassa. Torttu sopii keliaakikolle ja Hyla-tuotteita käytettäessä laktoosi-intolerantikolle.

Katso myös: Marenkikääretorttu

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Näillä vinkeillä teet täydellisen kuohkean kääretorttupohjan – kokeile ihania ideoita kääretortun täytteisiin ja koristeluun


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pähkinäkääretorttu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.