Reseptit

Pähkinäpatee

Ainekset

  • 2.5 dl riisiä keitettynä
  • 1 iso sipuli
  • 1 rkl öljyä
  • 100 g varsiselleriä
  • 2 porkkanaa (noin 50 g)
  • 2 pussia hasselpähkinöitä tai mantelia (noin 100-110 g)
  • 75 g juustoraastetta (emmental-, Oltermanni)
  • 2 dl kermaa
  • 3 kananmunaa

Valmistusohje

Pähkinäpatee
  1. Hienonna sipuli ja kuullota se öljyssä. Suikaloi selleri. Leikkaa porkkanat halki ja sitten hyvin ohuiksi viipaleiksi. Lisää molemmat pannuun pehmenemään.
  2. Jauha pähkinät tai mantelit. Lisää joukkoon kypsä riisi, kasvissilppu, juustoraaste, kerma ja kananmunat. Voitele pienehkö uunivuoka ja kaada seos vuokaan. Kypsennä 175 asteessa noin 30 minuuttia. Maistuu kuumana tai kylmänä. Kastikkeeksi sopii esimerkiksi Ninan omena-kermaviilikastike.
  • Jos kypsennät pateen mikrossa, käytä vähemmän kananmunia. Mikrossa voit kypsentää pateeta jokaiselle oman pienen annoksen muutamassa minuutissa.
  • Kasvissyöjän pähkinä- tai mantelipatee sopii myös keliaakikoille. Jos pakastat, kuumenna ennen tarjoamista.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pähkinäpatee

Tuulikki

Hei, tarkoittaako ohjeen 2,5 dl riisiä kypsentämätöntä vai jo valmiiksi keitettyä riisiä? Ohje vaikuttaa herkulliselta!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.