Valmistusohje
Pähkinätangot
Pähkinätangot ovat helppoja pikkuleipiä, joihin sopii mikä tahansa pähkinä. Valmiit pähkinätangot voi pyöritellä tomusokerissa, kookoshiutaleissa tai pähkinärouheessa.
1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokerit. Sekoita kuivat aineet ja lisää rasvavaahtoon. Lisää joukkoon vesi ja kääntele tasaiseksi taikinaksi.
2. Pyörittele taikinasta ohuita, peukalon paksuisia tankoja ja leikkaa ne noin 8 cm:n pituisiksi paloiksi. Nosta pähkinätangot leivinpaperoidulle uunipellille.
3. Paista pähkinätankoja 175-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna keksien jäähtyä ja pyörittele tomusokerissa.
Kokeile myös muita hurmaavia pikkuleipäreseptejä:
Lumipallo-pikkuleivät
Suklaa-kaurakeksit
Kookosleivät
Ruoka.fi: Manteli-sitruunapikkuleivät
Kuva: Jukka Pakarinen/OM-arkisto
Keskustelu
Kommentoi juttua: Pähkinätangot