Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Paholaisen munat

Paholaisen munat ovat suosittuja cocktailpaloja, mutta maistuvat myös viikonloppuaamiaisella. Paholaisen munat viimeistellään omatekoisella makusuolalla, jolla voit viimeistellä myös monet muut ruoka-annokset, kuten salaatit ja grilliruoat.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Paholaisen munat:

  • 6 kananmunaa

Täyte

  • 0.5 dl täysmajoneesia
  • ½ salottisipuli hienonnettuna
  • 1 tl kapriksia hienonnettuna
  • 0.5 tl sinappia
  • ¼ tl cayennenpippuria

Persiljasuola

  • muutama oksa tuoretta persiljaa
  • 1 dl paisto- tai friteerausöljyä
  • 0.5 dl sormisuolaa

Valmistusohje

1. Valmista ensin persiljasuola. Kuumenna pikkukattilassa tai pannulla paisto- tai friteeraus-öljyä, kunnes pinta alkaa hieman väreillä. Lisää persiljaoksat, mutta varo räiskyvää öljyä. Friteeraa oksia noin 10 sekuntia ja nosta reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan. Murskaa persilja suolan joukkoon ja sekoita.

2. Nosta kananmunat lusikalla yksitellen kiehuvaan veteen ja anna kiehua 8 minuuttia. Valuta ja jäähdytä huolella kylmässä vedessä. Kuori kanan-munat ja halkaise kananmunat. Lusikoi keltuaiset kulhoon. Painele keltuaiset haarukalla tasaiseksi. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi.

3. Täytä valkuaiskupit keltuais-seoksella. Ripottele persiljasuolaa maun mukaan munien pinnalle.

 

Kokeile myös muita maukkaita aamiaisreseptejä: Mikromunakokkeli Uppomunaleivät Munakas Ruoka.fi: Kolmen juuston munakas

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Paholaisen munat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.