
Paholaisen munat
Paholaisen munat ovat suosittuja cocktailpaloja, mutta maistuvat myös viikonloppuaamiaisella. Paholaisen munat viimeistellään omatekoisella makusuolalla, jolla voit viimeistellä myös monet muut ruoka-annokset, kuten salaatit ja grilliruoat.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
Paholaisen munat:
- 6 kananmunaa
Täyte
- 0.5 dl täysmajoneesia
- ½ salottisipuli hienonnettuna
- 1 tl kapriksia hienonnettuna
- 0.5 tl sinappia
- ¼ tl cayennenpippuria
Persiljasuola
- muutama oksa tuoretta persiljaa
- 1 dl paisto- tai friteerausöljyä
- 0.5 dl sormisuolaa
Valmistusohje
1. Valmista ensin persiljasuola. Kuumenna pikkukattilassa tai pannulla paisto- tai friteeraus-öljyä, kunnes pinta alkaa hieman väreillä. Lisää persiljaoksat, mutta varo räiskyvää öljyä. Friteeraa oksia noin 10 sekuntia ja nosta reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan. Murskaa persilja suolan joukkoon ja sekoita.
2. Nosta kananmunat lusikalla yksitellen kiehuvaan veteen ja anna kiehua 8 minuuttia. Valuta ja jäähdytä huolella kylmässä vedessä. Kuori kanan-munat ja halkaise kananmunat. Lusikoi keltuaiset kulhoon. Painele keltuaiset haarukalla tasaiseksi. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi.
3. Täytä valkuaiskupit keltuais-seoksella. Ripottele persiljasuolaa maun mukaan munien pinnalle.
Kokeile myös muita maukkaita aamiaisreseptejä: Mikromunakokkeli Uppomunaleivät Munakas Ruoka.fi: Kolmen juuston munakas
Kommentoi
Kommentoi juttua: Paholaisen munat