Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Painonvartijan kasviskeitto

Kasviskeitto on mainio ruoka keventäjälle. Keitä soppaa kunnon kattilallinen ja nappaa vaikkapa töihin lounaaksi sopivia annoksia.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Painonvartijan kasviskeitto

  • 5 dl vettä
  • 1-2 tl kasvisliemijauhetta tai
  • ½ kpl kasvisliemikuutio
  • 4-6 kpl musta-tai maustepippuri
  • 2 kpl porkkanaa
  • 1 pala lanttua
  • 1 lohko kaalia
  • 1 kpl sipuli
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 kourallinen tuoretta persiljaa tai rucolaa

Valmistusohje

 

  1. Kiehauta vesi ja sekoita joukkoon  kasvisliemijauhe tai  kasvisliemikuutio sekä  4-6 musta- tai maustepippuria. Kuutioi joukkoon kypsymään  porkkanaa, pala lanttua tai lohko kaalia,  pilko sipuli. Lisää purkillinen tomaattimurskaa. Tarjoa keitto runsaan persiljasilpun koristamana.
  • Vaihtele keittoa. Välillä voit soseuttaa keiton. Keittoon voit lisätä kesäkurpitsaa, kukkakaalia, parsakaalia, valkosipulia tai tuoreita tai kuivattuja yrttejä.
  • Keiton kanssa maistuu paahdettu ruis- tai täysjyväleipäviipale, jonka päällä on savukalalla ja tillillä maustettua raejuustoa tai mustapippurilla ja yrteillä maustettua maitorahkaa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Painonvartijan kasviskeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.