Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Paistettua ankanrintaa

Paistettu ankanrinta sopii juhlapöytään. Vaihtelemalla eri lisukkeita voi tarjota paistettua ankanrintaa lähes mihin vuodenaikaan tahansa. Katso tästä ammattikokki Kasper Salomäen reseptit ja onnistut varmasti.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Paistettu ankanrinta

  • 4 ankanrintaa
  • 2 kpl rosmariinin oksia
  • 2 kpl timajamin oksia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Paistettu ankanrinta kokki Kasper Salomäen ohjeella valmistuu näin:

Leikkaa ankasta ylimääräiset kalvot pois. Tee rasvapuolelle viillot ja laita ankanrinnat kylmälle pannulle. Mausta ankat suolalla ja pippurilla.

Ankanrinta resepti: paistettu ankanrinta
Tee ankanrinnan rasvapuolelle viillot ennen paistamista.

Laita liesi päälle ja lisää pannulle valkosipuli, rosmariinin oksat ja timjamin oksat. Paista ankanrintoja pannulla, kunnes rasvapuoli on kullanruskeaa ja rapeaa. Käännä rinnat ja paista vielä hetki.

Ankanrinnan paistaminen, resepti: paistettu ankanrinta
Paista ankarinta ensin nahkapuoli alaspäin.

Ota ankanrinnat pois pannulta ja  laita ne uunipellille. Paista ankanrintoja 160-asteessa 7 minuuttia tai kunnes sisälämpötila on 58-astetta. Ota ankanrinta pois uunista ja anna vetäytyä ainakin 5-10 minuutia.

paistettu ankanrinta viipaloituna
Leikkaa ankanrinta viipaleiksi ja asettele tarjoilulautaselle.

Leikkaa paistettu ankanrinta viipaleiksi ja tarjoa se appelsiinikastikkeen ja vaikkapa bataattilohkojen tai hasselbackan perunoiden kanssa.

Reseptin on laatinut  Kasper Salomäki, Suomen Kokkimaajoukkueesta.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Savustettu ankanrinta

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Paistettua ankanrintaa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.