Reseptit
4
Kiitos

Paistettua turskan seläkettä

Tarjoa turskan seläkkeen kanssa perunapyreetä ja simpukkalientä. Myös paistetut sienet, herneet ja kasvikset sopivat seuraan.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
4x150 g turskan seläkettä
1-2 tl suolaa
1 rkl rypsiöljyä
20 g voita
1 valkosipulinkynsi murskattuna
pari oksaa timjamia
1/2 tl mustapippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa turskan seläke noin 150 gramman paloiksi, ellei se ole jo valmiiksi leikattu. Mausta suolalla.

2. Lämmitä pannu kuumaaksi, lisää öljy. Laita turska pannulle nahkapuoli alaspäin.

3. Paista turskaa noin 2 minuuttia. Laske levyn lämpöä ja lisää pannulle voi, murskattu valkosipulinkynsi ja timjamin oksat.

4. Käännä turska ja kypsennä vielä noin 2 minuuttia, mausta lopuksi mustapippurilla.

Tarjoa lisänä perunapyreetä ja beurre blanc -kastiketta.

Vinkki: Kalan nahasta saa rapean, kun muistaa lämmittää pannun kunnolla. Voi kannattaa lisätä vasta loppuvaiheessa niin se
ei pala. Kalan nahka kannatta kuivata talouspaperilla, jos se on kovin märkä.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 3/18.

Maista myös näitä mainioita kalaruokia:

Rapea siika parsakaalipyttis gribichekastike

Rapea siika, parsakaalipyttis ja gribichekastike

miso-lohikyljykset ja seesamkasvikset

Miso-lohikyljykset ja seesamikasviksia

paahdettu siika

Paahdettu siika

Ruoka.fi: Limettisiikaa ja timjamivoita

Keskustelu

Kommentoi juttua: Paistettua turskan seläkettä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X