Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Paistettu turskan seläke

Tarjoa turskan seläkkeen kanssa perunapyreetä ja simpukkalientä. Myös paistetut sienet, herneet ja kasvikset sopivat seuraan.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Paistettu turskan seläke

  • 4x150 g turskan seläkettä
  • 1-2 tl suolaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 20 g voita
  • 1 valkosipulinkynsi murskattuna
  • 2 oksaa timjamia
  • ½ tl mustapippuria

Valmistusohje

Paistettu turskan seläke valmistuu näin helposti:

1. Leikkaa turskan seläke noin 150 gramman paloiksi, ellei se ole jo valmiiksi leikattu. Mausta suolalla.

2. Lämmitä pannu kuumaaksi, lisää öljy. Laita turska pannulle nahkapuoli alaspäin.

3. Paista turskaa noin 2 minuuttia. Laske levyn lämpöä ja lisää pannulle voi, murskattu valkosipulinkynsi ja timjamin oksat.

4. Käännä turska ja kypsennä vielä noin 2 minuuttia, mausta lopuksi mustapippurilla.

5. Tarjoa paistettu turskan seläke perunapyreen ja beurre blanc -kastikkeen  kanssa.

Vinkki: Kalan nahasta saa rapean, kun muistaa lämmittää pannun kunnolla. Voi kannattaa lisätä vasta loppuvaiheessa niin se ei pala. Kalan nahka kannatta kuivata talouspaperilla, jos se on kovin märkä.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 3/18.

Lue myös Anna.fi: Näin teet paistettua turskaa ja punaviinikastikkeen norjalaisittain


Kommentoi

Kommentoi juttua: Paistettu turskan seläke

Sinun täytyy kommentoidaksesi.