Paistetut ahvenfileet ja veneperunat
Ahvenfileet voissa paistettuna ovat juhlaruokaa. Tuoreet ahvenfileet eivät kaipaa muuta maustetta kuin suolaa.
Ainekset
Lisää kauppalistalle
Paistetut ahvenfileet
8
ahvenfileetä
1/2 tl
merisuolaa
paistamiseen:
1 rkl
voita
Lisäksi:
4 lohkoa
sitruunaa
tilliä
kastikkeeseen:
1 tlk
ranskankermaa
1/2 kpl
pestyn sitruunan mehu
1 rkl
ruohosipuli- ja persiljasilppua
1 ripaus
suolaa
1 ripaus
valkopippuria
(1 kpl
paprika)
veneperunat:
6 kpl
isoa perunaa kuorineen lohkoiksi leikattuina
1 rkl
öljyä
suolaa
1 tilkka
(vettä)
Keskustelu
Tämä on tyyppiesimerkki, valitettavan yleinen, ”ohjeesta” jossa ei anneta ohjeita. Tiedän ilman reseptiäkin että ahvenet on paistettava kypsiksi. Reseptin tehtävänä on neuvoa kuinka temppu tehdään. Fingerpori kiteytti tämän ongelman hyvin: emo paistoi korvapuustit kauniin värisiksi: mustiksi.
Kommentoi juttua: Paistetut ahvenfileet ja veneperunat