Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Paistetut kasvikset

Paistetut kasvikset tuovat kivaa vaihtelua ruokapöytään. Käytä kauden kasviksia tähän värikkääseen lisukkeeseen ja mausta kasvikset tuoreilla yrteillä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Paistetut kasvikset

  • 1-2 (300 g) maissintähkää
  • 100 g vihreitä papuja
  • 100 g vahapapuja
  • 100 g kukkakaalia
  • 100 g parsakaalia
  • 1-2 kpl uutta sipulia varsineen
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl pullomargariinia
  • 1-2 rkl silputtuja yrttejä (persiljaa, basilikaa, timjamia)
  • ¼-½ tl suolaa
  • ¼ tl pippuria

Valmistusohje

Paistetut kasvikset tehdään näin:

Paistetut kasvikset valmistuvat kätevästi uunissa.

1. Keitä maissintähkät suolalla maustetussa vedessä melkein kypsiksi, 10 minuuttia. 2. Puhdista ja pilko kaikki kasvikset sopiviksi paloiksi. 3. Paista kasviksia uunipannulla (valele ne öljyllä) 200 asteessa noin 15 minuuttia tai paista ne öljy-margariiniseoksessa pannulla, niin että saavat vähän väriä. 4. Mausta kasvikset ja tarjoa paistetut kasvikset kala- tai liharuoan lisukkeena.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Pikkelöidyt kasvikset


Kommentoi

Kommentoi juttua: Paistetut kasvikset

Sinun täytyy kommentoidaksesi.