Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Paistetut mustajuuret ja fenkoli-kaalicoleslaw

Viikonlopun lohturuokaa ovat uunissa karamellisoi­tuneet musta­juuret ja mehevä fenkoli­kaalislaw. Mustajuuret aateloidaan pipar­juurella mauste­tulla ruskistetulla voilla.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 600 g mustajuurta
  • ½ iso sitruuna
  • 1 ½ rkl oliiviöljyä
  • ripaus sormisuolaa
  • 75 g voita
  • 2 rkl raastettua piparjuurta

Fenkoli-kaalislaw

  • 1 fenkoli
  • 100 g lehtikaalia
  • ½ iso sitruuna
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl majoneesia
  • ripaus sormisuolaa
  • ½ dl hienonnettua tilliä

Valmistusohje

1. Kuori mustajuuret ja leikkaa kah­teen osaan. Nostele leivinpaperoi­dulle uunipellille, pirskota päälle sitruunamehua ja oliiviöljy. Mausta suolalla. Paahda 225 asteessa 20 mi­nuuttia.

2. Valmista salaatti. Poista fenko­lista kova kanta. Halkaise ja höylää se mandoliinilla ohuiksi viipaleiksi. Säästä tupsut. Huuhdo lehtikaalin lehdet ja riivi lehdet irti keskiruodis­ta. Hienonna lehtikaalit. Nosta fenkoli ja lehtikaali kulhoon. Purista sitruunamehu lasipurkkiin. Lisää purkkiin öljy, majoneesi ja suola. Ravistata­ saiseksi kastikkeeksi. Kaada salaatin joukkoon, sekoita ja anna salaatin maustua ja pehmentyä 10 minuuttia ennen tarjoilua. Hienonna tilli sekä fenkolin tupsut ja sekoita ne lopuksi salaatin joukkoon.

3. Sulata voi pikkukattilassa. Kuu­menna, kunnes voi muuttuu kullan­ ruskeaksi ja tuoksuu pähkinäiseltä. Siirrä kattila heti syrjään, jotta voi ei ehdi palaa. Kuori pinnalta vaahto. Raasta joukkoon piparjuuri.

4. Nosta tarjoilulautasille keko salaattia ja nosta reunalle mustajuuret. Valuta mustajuurien päälle ruskistettua piparjuurivoita.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 2/18.

Mustajuuri maistuu myös näissä ruoissa:

mustajuuret pekoni kera

Mustajuuret pekonin kera

mustajuuret ja sahramimajoneesi

Mustajuuret ja sahramimajoneesi

mustajuurikeitto

Kuohkea mustajuurikeitto

Ruoka.fi: Mustajuuribroileribroileriwok


Kommentoi

Kommentoi juttua: Paistetut mustajuuret ja fenkoli-kaalicoleslaw

Sinun täytyy kommentoidaksesi.