Paistetut silakat
Paistetut silakat ovat parhaimmillaan pinnalta rapsakoita, mutta kuitenkin mehukkaita. Ruisjauho ja voissa paistaminen ovat täydellisten paistettujen silakoiden salaisuus. Katso ohje kokonaisten tai ilman päätä paistettuihin silakoihin.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Maidoton
Ainekset
Paistetut silakat
- 600 g tuoreita silakoita
- 2 dl ruisjauhoja
- 1 tl suolaa
- noin 50 g voita paistamiseen
Valmistusohje
Paistetut silakat valmistuvat näin:
Valitse tuoreita, mieluiten verkolla pyydettyjä ja pieni- ja tasakokoisia silakoita.
Jos haluat paistaa silakat kokonaisina päineen, puhko silakat eli vedä kidukset ja samalla sisälmykset pois, mutta jätä kaloihin pää. Kun kalat on puhkottu huolellisesti, niin niitä ei välttämättä tarvitse edes huljauttaa kylmässä vedessä, mutta ainakaan missään tapauksessa niitä ei saa liottaa vedessä.
Jos haluat silakoilta pään pois, leikkaa pää pois keittiösaksilla. Avaa vatsanahka ja poista sisälmykset.
Kalat pyyhkäistään puhtaiksi ja kieräytetään ruisjauhoissa, joissa on kohtalaisen paljon suolaa. Vanha konsti on laittaa ruisjauhot ja suola paperipussiin ja hölskytellä kalat jauhoisiksi muutama kerrallaan pussissa.
Kuumenna kookas valurautapannu. Kun pannu on oikein kuuma, sulata siinä reilu kimpale voita. Lado kalat tirisevään pannuun ja paista nopeasti vajaa pari minuuttia sivu. Taitava paistaja kääntää kerralla kaikki kalat kattilan kannen avulla, mutta varminta on käännellä silakat lastalla yksi kerrallaan.
Tarjoa paistetut silakat perunamuusin kanssa.
Vinkki: Näin perkaat silakat
Katso myös: Kalakauppiaan vinkit – näin tunnistat tuoreen kalan
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Silakka ja muikku maailman malliin
Kommentoi
Kommentoi juttua: Paistetut silakat