Reseptit

Pakastettu kesäkurpitsa

Ainekset

  • 1 kg kesäkurpitsaa

liemi:

  • 0.5 kg sitruunoita
  • 3 dl sokeria
  • 3 dl vettä

Valmistusohje

Pakastettu kesäkurpitsa
  1. Leikkaa kuoritut kesäkurpitsat paksuhkoiksi viipaleiksi, puserra sitruunoista mehu, lisää sokeri ja vesi ja keitä viipaleet liemessä sopivan pehmeiksi ja läpikuultaviksi.
  2. Pakasta kesäkurpitsat jäähtyneinä. Ota pakastetut kesäkurpitsat sulamaan muutamaa tuntia ennen tarjoamista huoneenlämpöön.
  • Pakastetut kesäkurpitsat maistuvat erinomaiselta jäätelön lisänä tai jälkiruokasalaattina mansikoiden, vadelmien tai puolukoiden kanssa tarjottuna. Raikkaanmakuisena ja kauniin keltaisena makeat kesäkurpitsaviipaleet sopivat mainioisti säilötyn ananaksen tai persikan asemesta kakkujen täytteeksi ja liemi kostuttaa sopivasti kakkulevyt.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pakastettu kesäkurpitsa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.