Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pakkasmehu

Ainekset

  • 9 l (4,5 kg) marjoja
  • maun mukaan sokeria

Valmistusohje

 

  1. Huuhtele marjat tarvittaessa ja pane ne sokerin kanssa kerroksittain mehustimen siiviläosaan. Voit myös halutessasi valmistaa pakkasmehun täysin sokerittomana. Keitä vähintään 40-50 minuuttia ja valuta mehu suureen kattilaan tai kulhoon.
  2. Anna mehun jäähtyä. Jaa se pakastuksen kestäviin muovipulloihin tai -rasioihin, mutta älä täytä astioita liian täyteen: mehu laajenee jäätyessään. Pakasta. Lisää tarvittaessa sokeria laimentaessasi mehun tarjolle. Jos ei ole välttämätöntä, älä jätä sokeria kokonaan pois: se parantaa mehun aromia, suojaa sen väriä ja C-vitamiinia.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pakkasmehu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.