Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Palsternakkasosekeitto

Palsternakkasosekeitto on maukas tarjottava. Cheddarsulatejuusto antaa pehmeän maun keitolle. Paista lisukkeeksi voitaikinakolmioita.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Palsternakkasosekeitto

  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • ½ kg palsternakkaa
  • 3 jauhoista perunaa
  • 1 l kasvislientä
  • 100 g cheddarsulatejuustoa (Valio)
  • ½-1 tl suolaa
  • 2 maustepippuria
  • 1 rkl siemeniä koristeluun

Valmistusohje

Palsternakkasekeitto tehdään helposti näin:

1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita öljyssä kattilassa pari minuuttia.

2. Kuori ja kuutioi palsternakat ja perunat. Lisää juurekset kattilaan ja kuullota hetki. Lisää kasvisliemi ja keitä juurekset täysin kypsiksi.

3. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi keitoksi. Lisää sulatejuusto ja sekoita. Mausta suolalla ja huhmareessa hienonnetulla maustepippurirouheella. Koristele keiton pinta siemenillä.

4. Keiton lisukkeena maistuvat leipä tai voitaikinakolmiot. Käytä gluteenitonta voitaikinaa, jos haluat gluteenittomia kolmioita. Noudata pakkauksen ohjeita paistossa. Halkaise paistetut taikinakolmiot ja täytä ne halutessasi tsatsikilla ja fetajuustomurulla.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 4/18.

Kokeile myös näitä juustoisia kasvissosekeittoja:

valkoinen juureskeitto

Kuohkea juureskeitto

palsternakkakeitto

Palsternakkakeitto

parsakaalikeitto

Parsakaali-juustokeitto

Ruoka.fi: Mustajuurikeitto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Palsternakkasosekeitto

Ida

Verkar vara en jättegod soppa! Ska testa den!

Vastaa käyttäjälle IdaPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.