Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Palsternakka-kukkakaalikeitto

Palsternakka-kukkakaalikeitto on pehmeänmakuinen sosekeitto, jonka voi höystää siemenillä, yrttiöljyllä ja yrteillä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

  • 600 g palsternakkaa
  • 400 g jauhoista perunaa
  • 1 pieni kukkakaali
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1,5 l kasvislientä
  • 1 prk (250 g) maustamatonta Koskenlaskija Ruoka -sulatejuustoa
  • ½–1 tl suolaa

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele palsternakka ja perunat. Paloittele kukkakaali. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita öljyssä reilun kokoisen kattilan pohjalla hetken aikaa. Lisää kasvikset ja kääntele 5 minuuttia.

2. Lisää kasvisliemi ja keitä, kunnes kasvikset ovat täysin kypsiä. Lisää sulatejuusto ja soseuta keitto tasaiseksi. Ohenna keittoa tarvittaessa kasvisliemellä. Tarkista maku ja mausta suolalla.

Kokeile myös muita lempeitä kasvissosekeittoja: Sellerikeitto Kukkakaalikeitto Palsternakka-mangokeitto Ruoka.fi: Valkosipulinen kukkakaalikeitto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Palsternakka-kukkakaalikeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.