Palsternakka-kukkakaalikeitto
Palsternakka-kukkakaalikeitto on pehmeänmakuinen sosekeitto, jonka voi höystää siemenillä, yrttiöljyllä ja yrteillä.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 600 g palsternakkaa
- 400 g jauhoista perunaa
- 1 pieni kukkakaali
- 2 sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ dl oliiviöljyä
- 1,5 l kasvislientä
- 1 prk (250 g) maustamatonta Koskenlaskija Ruoka -sulatejuustoa
- ½–1 tl suolaa
Valmistusohje
1. Kuori ja paloittele palsternakka ja perunat. Paloittele kukkakaali. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita öljyssä reilun kokoisen kattilan pohjalla hetken aikaa. Lisää kasvikset ja kääntele 5 minuuttia.
2. Lisää kasvisliemi ja keitä, kunnes kasvikset ovat täysin kypsiä. Lisää sulatejuusto ja soseuta keitto tasaiseksi. Ohenna keittoa tarvittaessa kasvisliemellä. Tarkista maku ja mausta suolalla.
Kokeile myös muita lempeitä kasvissosekeittoja: Sellerikeitto Kukkakaalikeitto Palsternakka-mangokeitto Ruoka.fi: Valkosipulinen kukkakaalikeitto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Palsternakka-kukkakaalikeitto