Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Palsternakka-mangokeitto

Palsternakka-mangokeitto saa ihanan mausteisen maun ja syvän keltaisen värin currystä, kurkumasta ja juustokuminasta. Tarjoile keitto alkuruokana vaikkapa pienistä kupeista.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Palsternakka-mangokeitto

  • 400 g palsternakkaa
  • 200 g jauhoista perunaa
  • 1 sipuli
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 0.5 tl juustokuminaa
  • 0.5 tl kurkumaa
  • ¼ tl currya
  • 1 tl suolaa
  • noin 7 dl vettä
  • 1 ps (250 g) pakastemangokuutioita
  • noin 10 tippaa tabascoa
  • 1.5 dl kookoskermaa

koristeluun:

  • kookoskermaa

Valmistusohje

Palsternakka-mangokeitto valmistuu näin:

1. Kuori ja paloittele palsternakat ja perunat. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia hetki öljyssä. Lisää juurekset ja mausteet. Kääntele, kunnes kasvikset hiukan pehmenevät.

2. Lisää kiehuva vesi. Anna keiton kiehua, kunnes kasvikset ovat täysin pehmeitä.

3. Lisää keittoon mangot, tabasco ja kookoskerma. Anna kiehua muutama minuutti. Soseuta keitto ja annostele kiehuvan kuumana tarjoiluastioihin. Koristele palsternakka-mangokeitto kookoskermapisaroilla.

Katso myös: Täydellisen sosekeiton salaisuus on paahtaminen

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Palsternakka-omenasosekeitto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Palsternakka-mangokeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.