Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Nokkoshummus

Palsternakka-nokkoshummuksen voi tarjoilla illanistujaisissa. Tarjoile lisänä tuoretta leipää tai voitaikinatikkuja, joita voi dipata pehmeään tahnaan.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Palsternakka-nokkoshummus:

  • 400 g palsternakkaa
  • 2 dl ryöpättyä ja pakastettua nokkosta tai 1⁄2 dl kuivattua nokkosta (esim. Helsinki Wildfoods)
  • 300 g kypsiä säilykekikherneitä
  • 3 rkl seesaminsiementahnaa eli tahinia
  • 2 rkl sitruunamehua
  • ¼ tl juustokuminaa
  • ½ tl valkosipulinkynsi
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl sokeria
  • vettä

Lisukkeeksi:

  • 500 g voitaikinaa
  • mallasmurua

Valmistusohje

1. Aloita hummusten valmistus paahtamalla palsternakkoja kuorineen 180 asteessa noin tunnin ajan. Kuori jäähtyneinä.

2. Palsternakkahummus: Pilko palsternakka. Sekoita ainekset tehosekoittimessa tahnaksi. Lisää tarpeen mukaan vettä, jotta tahnasta tulee sopivan paksuista. Koristele halutessasi mallasmurulla.

3. Sulata voitaikinalevyt ja kauli niitä vähän ohuemmiksi. Ripottele päälle mallasmurua ja leikkaa levyt pitkulaisiksi. Kieritä pitkät voitaikinapalat kierteelle ja paista leivinpaperin päällä 200-asteisessa uunissa 8 minuuttia. Tarjoile hummustahnan kanssa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/18.

Hummus on todellinen moniottelija:

Maa-artisokkahummussta kulhossa

Maa-artisokkahummus

Punajuuri hummus

Punajuurihummus

keltainen hummus

Keltainen hummus

Anna.fi: Hummus – kikhernetahna


Kommentoi

Kommentoi juttua: Nokkoshummus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.