Reseptit

Palsternakkasämpylät

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
24  annosta

Ainekset

  • noin 300 g palsternakkaa
  • 5 dl vettä
  • 1 tl suolaa

Taikina:

  • 5 dl löysää palsternakkasosetta
  • 2 tl suolaa
  • 0.5 dl öljyä
  • 50 g hiivaa
  • 1.5 l hiivaleipäjauhoja

Valmistusohje

Palsternakkasämpylät

1. Kuori ja lohko palsternakat. Keitä ne vedessä kypsiksi, noin 30 minuuttia. Soseuta seos ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

2. Murenna hiiva jäähtyneeseen soseeseen ja lisää muut ainekset hyvin alustaen. Kohota taikinaa puolisen tuntia leivinliinan alla.

3. Leivo sämpylöiksi ja kohota pellillä noin 15 minuuttia.

4. Paista palsternakkasämpylöitä 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Palsternakkasämpylät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.