Pannacotta
Pannacotta eli italialaisittain keitetty kerma maistuu tuoreiden marjojen tai marjakastikkeen kanssa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Pannacotta:
- 2 liivatelehteä
- 5 dl kermaa
- 1 vaniljatanko
- ½ dl sokeria
Valmistusohje
Pannacotta valmistuu helposti näin:
- Laita liivatelehdet kulhoon kylmään veteen, jotta ne pehmenevät.
- Kaada kerma kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja raaputa veitsellä siemenet kerman joukkoon. Keitä kermaa, sokeria ja vaniljatangon palasia noin 15 minuutin ajan. Ota sitten kattila liedeltä ja poista vaniljatangot. Purista pehmenneistä liivatelehdistä vesi ja lisää ne kuumaan kermaseokseen. Liivatteet liukenevat pehmenneinä helposti kuumaan nesteeseen.
- Huuhdo pienet annosvuoat kylmällä vedellä ja jaa kermaseos vuokiin.
- Anna jälkiruokien hyytyä jääkaapissa tai viileässä vähintään 3 tuntia.
- Kasta vuoat hetkeksi kuumaan veteen, irrota reunat ja kumoa pannacotat lautasille. Tarjoa pannacotta hyvän karamellikastikkeen tai marjakastikkeen kanssa.
Vinkki: Keitettäväksi kermaksi sopivat kuohukerma, ruokakermat ja vähälaktoosiseen ja kevyempään jälkiruokaan kevytkerma. Kokeile pannacotan koristeena ja maustajana myös säilöttyjä kokonaisia mansikoita tai tuoreita sesongin marjoja.
Lue myös Anna.fi: Näin teet suklaapannacottan
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pannacotta