Reseptit

Pannuleipä

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
0 annosta

Ainekset

  • 1 dl ruisrouhetta
  • 1 dl kauralesettä
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 1 rkl suolaa
  • 3 dl kiehuvaa vettä
  • 25 g hiivaa
  • 2 dl vettä
  • noin 10 dl sämpyläjauhoja

Valmistusohje

Pannuleipä
  • 1 iso leipä tai 2 pienempää
  • valmistusaika noin 3 tuntia

1. Mittaa kulhoon ruisrouhe, leseet, siemenet ja suola. Kaada päälle kiehuvan kuuma vesi ja sekoita ainekset. Anna seoksen turvota reilun tunnin ajan.
2. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää joukkoon muutama desi sämpyläjauhoja. Sekoita joukkoon turvonnut siemenseos. Lisää seokseen loput jauhot ja alusta taikinaksi. Anna kohota lämpimässä peitettynä tunnin ajan.
3. Ripottele leivinpöydälle runsaasti jauhoja ja kumoa löysähkö taikina varovasti jauhojen päälle. Älä vaivaa, etteivät hiivakuplat hajoa. Taputtele taikina kevyesti jauhotetuin kämmenin pyöreäksi palloksi. Nosta jauhotettu taikinapallo huolella voideltuun valurautapannuun. Anna kohota lämpimässä peitettynä.
4. Paista leipää 200-asteisen uunin keskitasossa 35-40 minuuttia. Nosta jäähtymään ritilälle, älä peitä.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pannuleipä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.