Papan perunamuusi
Papan perunamuusi on lohturuokaa parhaimmillaan. Kuka voisikaan vastustaa lempeää, pehmeää ja muhevan maukasta perunamuusia? Jauhoiset perunalajikkeet soseutuvat parhaiten.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Papan perunamuusi
- 2 kg jauhoisia perunoita
- vettä
- 1 tl suolaa
- 2 dl täysmaitoa
- nokare voita
- (silputtua ruohosipulia tai persijlaa)
Valmistusohje
Papan perunamuusi valmistuu näin:
1. Kuori perunat. Kiehauta vesi, mausta suolalla ja lisää perunat. Keitä varovasti noin 20 minuuttia koosta riippuen. jauhoiset perunat voi kypsentää myös höyryssä, sillä ne hajoavat helposti.
2. Soseuta perunat. Lisää kuuma maito ja voinokare. Sekoita kuohkeaksi. Muusin voi maustaa ruohosipuli-tai persiljasilpulla.
3. Tarjoa papan perunamuusi kyyttöpadan, paistettujen muikkujen tai lihapullien kanssa.
Tämän perunamuusiohjeen on antanut Kotiliedelle ruokakirjalija Christer Lindgren vuonna 2014.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Loimutettu lohenseläke, vanhanajan munakastike ja tilli-perunapyree
Kommentoi
Kommentoi juttua: Papan perunamuusi