Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Papan perunamuusi

Papan perunamuusi on lohturuokaa parhaimmillaan. Kuka voisikaan vastustaa lempeää, pehmeää ja muhevan maukasta perunamuusia? Jauhoiset perunalajikkeet soseutuvat parhaiten.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Papan perunamuusi

  • 2 kg jauhoisia perunoita
  • vettä
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl täysmaitoa
  • nokare voita
  • (silputtua ruohosipulia tai persijlaa)

Valmistusohje

Papan perunamuusi valmistuu näin:

1. Kuori perunat. Kiehauta vesi, mausta suolalla ja lisää perunat. Keitä varovasti noin 20 minuuttia koosta riippuen. jauhoiset perunat voi kypsentää myös höyryssä, sillä ne hajoavat helposti.

2. Soseuta perunat. Lisää kuuma maito ja voinokare. Sekoita kuohkeaksi. Muusin voi maustaa ruohosipuli-tai persiljasilpulla.

3. Tarjoa papan perunamuusi kyyttöpadanpaistettujen muikkujen tai lihapullien kanssa.

Tämän perunamuusiohjeen on antanut Kotiliedelle ruokakirjalija Christer Lindgren vuonna 2014.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Loimutettu lohenseläke, vanhanajan munakastike ja tilli-perunapyree


Kommentoi

Kommentoi juttua: Papan perunamuusi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.