Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Papan punaviiniglögi

Punaviiniglögi lämmittää ihanasti. Tämä punaviiniglögi tehdään mustaviinimarjamehusta ja punaviinistä. Terästystä ja syvyyttää glögiin tuo tilkkanen rommia.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Punaviiniglögi:

  • 2.5 dl mustaherukkamehua
  • 2.5 dl vettä
  • 2 kanelitankoa
  • inkiväärinpala
  • 2 pomeranssinkuorta
  • 1 rkl kardemumman siemeniä
  • 2.5 dl ruokosokeria
  • pullo punaviiniä
  • 2 dl rommia

Laseihin:

  • mantelilastuja
  • rusinoita tai granaattiomenansiemeniä

Valmistusohje

Punaviiniglögi valmistuu näin.

1. Mittaa mehu, vesi, mausteet ja sokeri kattilaan. Kiehauta, ota liedeltä ja anna hautua noin 10 minuuttia. Siivilöi mausteet talteen seuraavaa kertaa varten.

2. Kuumenna mehu uudelleen, ota kattila liedeltä ja lisää alkoholi.

3. Lusikoi mantelilastut sekä rusinat tai granaattiomenansiemenet laseihin ja kaada lämmin punaviiniglögi päälle.

Punaviiniglögi, taustalla granaattiomena
Rypäle- tai mustaherukkamehuun uutetut mausteet, lämmin viini ja tilkka terävää nostavat pikkujoulutunnelmaa. (Kuva: Norman Ojanen)

Lue myös: Glögi lämmittää

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Glögijuhlien pikkupurtavat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Papan punaviiniglögi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.