Papan punaviiniglögi
Punaviiniglögi lämmittää ihanasti. Tämä punaviiniglögi tehdään mustaviinimarjamehusta ja punaviinistä. Terästystä ja syvyyttää glögiin tuo tilkkanen rommia.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Vegaaninen
Ainekset
Punaviiniglögi:
- 2.5 dl mustaherukkamehua
- 2.5 dl vettä
- 2 kanelitankoa
- inkiväärinpala
- 2 pomeranssinkuorta
- 1 rkl kardemumman siemeniä
- 2.5 dl ruokosokeria
- pullo punaviiniä
- 2 dl rommia
Laseihin:
- mantelilastuja
- rusinoita tai granaattiomenansiemeniä
Valmistusohje
Punaviiniglögi valmistuu näin.
1. Mittaa mehu, vesi, mausteet ja sokeri kattilaan. Kiehauta, ota liedeltä ja anna hautua noin 10 minuuttia. Siivilöi mausteet talteen seuraavaa kertaa varten.
2. Kuumenna mehu uudelleen, ota kattila liedeltä ja lisää alkoholi.
3. Lusikoi mantelilastut sekä rusinat tai granaattiomenansiemenet laseihin ja kaada lämmin punaviiniglögi päälle.
Lue myös: Glögi lämmittää
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Glögijuhlien pikkupurtavat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Papan punaviiniglögi