Reseptit

Paprikakeitto

Ainekset

  • 2 kpl paprikaa
  • 1 kpl pieni chili
  • 8 kpl tomaattia
  • 1 kpl pieni valkosipuli tai 4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä
  • 4 dl vettä
  • suolaa
  • 1 tl kirveliä
  • 1 tl hunajaa

Valmistusohje

Paprikakeitto

 

  1. Lado paprikat, tomaatit ja chili sekä valkosipuli kuorineen vuokaan ja paahda ruskeapilkulliseksi 200-asteisessa uunissa. Ota uunista ja peitä tiiviisti kelmulla.
  2. Irrota kuoret, poista paprikoiden ja chilin kannat ja siemenet. Puserra valkosipuli ulos kuoresta.
  3. Soseuta kasvikset sauvasekoittimella kattilassa, lisää öljy, hunaja ja vesi sekä mausteet. Kiehauta ja tarjoa kuumana. Keiton voi myös jakaa eväiksi termosmukeihin.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Paprikakeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.