Paprikakeitto
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
Ainekset
- 2 kpl paprikaa
- 1 kpl pieni chili
- 8 kpl tomaattia
- 1 kpl pieni valkosipuli tai 4 valkosipulinkynttä
- 2 rkl öljyä
- 4 dl vettä
- suolaa
- 1 tl kirveliä
- 1 tl hunajaa
Valmistusohje
- Lado paprikat, tomaatit ja chili sekä valkosipuli kuorineen vuokaan ja paahda ruskeapilkulliseksi 200-asteisessa uunissa. Ota uunista ja peitä tiiviisti kelmulla.
- Irrota kuoret, poista paprikoiden ja chilin kannat ja siemenet. Puserra valkosipuli ulos kuoresta.
- Soseuta kasvikset sauvasekoittimella kattilassa, lisää öljy, hunaja ja vesi sekä mausteet. Kiehauta ja tarjoa kuumana. Keiton voi myös jakaa eväiksi termosmukeihin.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Paprikakeitto