Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Papukeitto

Papukeitto on lämmittävä, nopea ja maukas arkiruoka. Se valmistuu alla 30 minuutisssa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Papukeitto

  • 1 iso sipuli
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 3 varsisellerin vartta
  • 1 salaattifenkoli
  • 1 l vettä
  • 1-2 kasvisliemikuutiota
  • 4 dl kierrepastaa
  • ½-1 tl vastarouhittua mustapippuria
  • 1-2 tl hienonnettua rosmariinia
  • 5 dl tomaattimehua
  • 2 dl kypsiä kidneypapuja
  • 1-2 rkl makeaa chilikastiketta

tarjoiluun:

  • 1 dl ranskankermaa tai tuorejuustoa
  • 1 rkl tuoretta rosmariinia
  • (suolaa)
  • (pippuria)

Valmistusohje

Papukeitto valmistuu 20 minuutissa (lisäksi mahdollisesti papujen liotus ja keittäminen)

  1. Kuori ja pilko sipuli ja kuullota sitä hetki öljyssä.
  2. Lisää ohueksi viipaloidut sellerinvarret ja salaattifenkoli, vesi, kasvisliemikuutiot ja mausteet.
  3. Anna kiehua hiljalleen viitisen minuuttia, lisää pasta ja keitä melkein kypsäksi. Sekoita välillä.
  4. Mittaa kattilaan tomaattimehu ja pavut, kuumenna ja tarkista maku.
  5. Tarjoa papukeitto hienonnetulla rosmariinilla maustetun ranskankerman tai tuorejuustonokareen ja hyvän leivän sekä hummuksen kanssa.

Katso myös Anna.fi: Resistentti tärkkelys auttaa painonhallinnassa ja hellii suolistoa: lisää pavut ja perunajauho ruokavalioon


Kommentoi

Kommentoi juttua: Papukeitto

Papupata….nam.

Pavut hyvää vaihtelua päivittäiseen ruuanlaittoon.Keitän papuja reilusti,pakastan,otan tarvittaessa ja teen makoisaa ruokaa.Viikonloppuna papupata riittoisa ja monikäyttöinen ruoka.Tacoihin…esim.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.