Papukeitto
Papukeitto on lämmittävä, nopea ja maukas arkiruoka. Se valmistuu alla 30 minuutisssa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
Ainekset
Papukeitto
- 1 iso sipuli
- 2 rkl oliiviöljyä
- 3 varsisellerin vartta
- 1 salaattifenkoli
- 1 l vettä
- 1-2 kasvisliemikuutiota
- 4 dl kierrepastaa
- ½-1 tl vastarouhittua mustapippuria
- 1-2 tl hienonnettua rosmariinia
- 5 dl tomaattimehua
- 2 dl kypsiä kidneypapuja
- 1-2 rkl makeaa chilikastiketta
tarjoiluun:
- 1 dl ranskankermaa tai tuorejuustoa
- 1 rkl tuoretta rosmariinia
- (suolaa)
- (pippuria)
Valmistusohje
Papukeitto valmistuu 20 minuutissa (lisäksi mahdollisesti papujen liotus ja keittäminen)
- Kuori ja pilko sipuli ja kuullota sitä hetki öljyssä.
- Lisää ohueksi viipaloidut sellerinvarret ja salaattifenkoli, vesi, kasvisliemikuutiot ja mausteet.
- Anna kiehua hiljalleen viitisen minuuttia, lisää pasta ja keitä melkein kypsäksi. Sekoita välillä.
- Mittaa kattilaan tomaattimehu ja pavut, kuumenna ja tarkista maku.
- Tarjoa papukeitto hienonnetulla rosmariinilla maustetun ranskankerman tai tuorejuustonokareen ja hyvän leivän sekä hummuksen kanssa.
Katso myös Anna.fi: Resistentti tärkkelys auttaa painonhallinnassa ja hellii suolistoa: lisää pavut ja perunajauho ruokavalioon
Kommentoi
Kommentoi juttua: Papukeitto
Pavut hyvää vaihtelua päivittäiseen ruuanlaittoon.Keitän papuja reilusti,pakastan,otan tarvittaessa ja teen makoisaa ruokaa.Viikonloppuna papupata riittoisa ja monikäyttöinen ruoka.Tacoihin…esim.