Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Papupata

Makean tulinen papupata on reilua talviruokaa parhaimmillaan ja sopii loistavasti myös retkiruoaksi. Annos pysyy lämpimänä ruokatermoksessa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
3  annosta

Ainekset

Papupata

  • 200 g chorizomakkaraa
  • 1 iso sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 lehtisellerinvartta
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 prk (400 g) esikeitettyjä borlottipapuja
  • 1 prk (380 g/230 g) isoja valkoisia papuja suolaliemessä
  • 1 prk (400 g) kirsikkatomaatteja
  • 3-4 dl vettä
  • 1 liha- tai kanaliemikuutio
  • ½ dl omenaviinietikkaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl fariinisokeria
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria

Pinnalle

  • 1 rkl persiljaa

Valmistusohje

Papupata valmistuu helposti näin:

  1. Ota 200 grammaa chorizomakkaraa. Poista makkarasta kuori ja viipaloi. Paista makkaroita pienen padan tai kattilan pohjalla 3–4 minuuttia, jotta niiden pinta hieman ruskistuu ja niistä irtoaa rasvaa. Kuori iso sipuli ja kaksi valkosipulinkynttä ja hienonna ne. Viipaloi kolme vartta lehtiselleriä. Lisää kasvikset sekä teelusikallinen savupaprikajauhetta ja teelusikallinen paprikajauhetta pataan ja kääntele muutama minuutti.
  2. Huuhtele tölkki borlottipapuja ja tölkki isoja valkoisia papuja. Lisää pavut ja tölkki kirsikkatomaatteja pataan. Huuhtele tomaattipurkki kolmesta neljään desilitralla vettä ja lisää pataan liha- tai kanaliemikuution kanssa. Lisää loput ainekset eli puoli desilitraa omenaviinietikkaa, kaksi ruokalusikallista tomaattisosetta, ruokalusikallinen fariinisokeria, puoli teelusikallista suolaa ja puoli teelusikallista rouhittua mustapippuria.
  3. Anna padan muhia liedellä kannen alla noin 20 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä. Viimeistele papupata hienonnetulla persiljalla.

Vinkki! Tarjoa papupata hapanjuurileivän kera.

papupata

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 1/2023.

Lue myös Anna.fi: Chorizo-kanapata


Kommentoi

Kommentoi juttua: Papupata

Sinun täytyy kommentoidaksesi.