Reseptit
6
Kiitos

Kaalilaatikko

Kaalilaatikko on tuttu kotiruoka, jonka tuntevat kaikki. Perinteisen, pitkään uunissa haudutetun kaalilaatikon perusraaka-aineena on keräkaali, jonka joukkoon sekoitetaan jauhelihaa, sipulia, riisiä ja mausteita. Paras kaalilaatikko syntyy, kun malttaa antaa laatikon hautua riittävästi.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kaalilaatikko:

1 kg kaalia
350 g jauhelihaa
1 dl puuroriisiä
suolaa
voita tai margariinia

Valmistusohje

Kaalilaatikko muhii meheväksi näin:

1. Keitä riisi kypsäksi. Silppua kaali pieniksi palasiksi ja ruskista sopivina erinä pannussa.

2. Ruskista jauheliha. Sekoita riisi, kaali ja jauheliha keskenään ja mausta seos suolalla.

3. Levitä seos voideltuun uunivuokaan. Paista kaalilaatikkoa 175 asteessa ensin vähän aikaa ilman kantta niin pinta saa väriä. Kesäkaali saa kypsyä reilun tunnin ja talvikaali pari tuntia.

Lue myös: Herkuttele syksyisillä kaaliruoilla

Katso myös Anna.fi/Ruoka:  Punjabilainen kaali hurmaa, kun perinteinen kaalipata kyllästyttää

Keskustelu

Kermaa en laittaisi mutta sipulin ja siirapin suhteen olen samoilla linjoilla, reilusti sipulia mukaan, ainakin neljä kpl, ja siirappia taas ei tarvitse paljon, pienikin määrä riittää 🙂

Käytän aina aitoa kermaa sekä kasvisliemi kuution, mustapippuria ripaus ja siirappia rkl tai kaksi , sipulia
ruskistettuna , myöskin kaalia voi ruskistaa jos haluaa. Voin sanoa että hyvää on,
hauduta uunissa n. 1 – 1,5 tuntia alatasolla. Mutta jokainen kokki tekee oman makuisensa mutta tätä laatikkoa on kehuttu.

Tuon ohjeen mukaan kaalilaatikko on kevyttä ruokaa, pitään mielen pirteänä.

Tätä kaalilaatikkoa olen laittanut aina,kun löysin ohjeen! Ei kaipaa mitään lisää.Jokainen perheessä tykkää! Tämä on parasta!

Vihdoin löysin kaipaamani ohjeen missä ei käytetä mitään nestettä lukuunottamatta riisin/ohran keitinliemi.vuosia sitten oli tälkainen ohje mutta kadotin sen.olen sitten itse tehnyt mukaellen ja hyvää tullut😊kaalia.sipulia.rikottua ohraa.jauhelihaa.suolaa.mustapipippuria.ei siirappia eikä meiramia 😊ruskistukseen rypsimargariinia.

Kommentoi juttua: Kaalilaatikko

Vastaa käyttäjälle Maija2 Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X