Reseptit
yli 60 min
24

Paras pullataikina

Pullataikina onnistuu, kun muistaa käyttää laadukkaita raaka-aineita ja antaa taikinalle aikaa kohota lämpimässä paikassa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1/2 l täysmaitoa
50 g hiivaa
1 kananmuna
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
14–16 dl vehnäjauhoja
100 g voita

Valmistusohje

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (+37 astetta). Liota hiiva maitoon.
  2. Lisää muna, sokeri, suola ja kardemumma nesteeseen, sekoita hyvin.
  3. Alusta vehnäjauhot nesteen joukkoon. Lisää pehmeä tai sulatettu voi vaivaamisen loppuvaiheessa. Vaivaa tasaiseksi ja pehmeäksi taikinaksi, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta ja käsistä. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi eli noin tunti.
  4. Kaada taikina jauhotetulle työpöydälle ja leivo haluamiasi pullia.
  5. Paista pullia 225 asteessa noin 10–15 minuuttia (pikkupullat ja korvapuustit).

Keskustelu

onpa erikoista, kun kysyn ”paras gluteeniton pulla”, niin saan vehnäjauhoja sisältävän reseptin. ..

Olen aina luottanut Kotilieteen ja sen leipureihin, mutta miten on;

kyllä keliaakikon totta tosiaan tulee aina olla s a i r a a n t a r k k a. Mihinkään et voi luottaa….

Kommentoi juttua: Paras pullataikina

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X