Reseptit
yli 60 min
6
Kiitos

Paras sienipiirakka

Sienipiirakka on syksyn paras vierasvara. Se maistuu salaaatin kanssa kokonaisen ateriana tai iltapalana. Voit käyttää piirakkaan tatteja, kantarelleja, suolattuja rouskuja, suppilovahveroita tai herkkusieniä. Yhdellä tämän reseptin piirakalla ruokit kuusi henkilöä ja sienipiirakka valmistuu noin tunnissa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

sienipiirakka:

2 dl perunahiutaleita
1.5 dl lämmintä vettä
100 g margariinia
2 dl vehnäjauhoja
(suolaa)

sienipiirakan täyte:

1 sipuli
2.5 dl silputtuja sieniä (tatteja, kantarelleja, suolattuja rouskuja, suppilovahveroita, herkkusieniä)
100 g pekonia
100 g emmental-juustoa
2 dl kermaa
2 kananmunaa
mustapippuria

Valmistusohje

Sienipiirakka valmistetaan näin:

  1. Sekoita perunahiutaleet, lämmin vesi, sulatettu rasva ja vehnäjauhot keskenään. Jos haluat, lisää ripaus suolaa. Laita taikina hetkeksi jääkaappiin ja levitä jauhotetuin käsin voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
  2. Kuullota pannulla hienonnettu sipuli, silputut sienet ja kuutioitu pekoni. Levitä vähän jäähtynyt täyte piirakkapohjalle. Ripottele päälle raastettu juusto. Sekoita kananmunat ja kerma ja pyöräytä pippurimyllystä mustapippuria mausteeksi. Kaada munamaito sienipiirakan päälle.
  3. Paista piirakkaa uunin keskitason alapuolella ensin 200 asteessa, pienennä lämpöä tarvittaessa 175 asteeseen. Piirakka kypsyy noin 40 minuutissa.

Ohje: Irma Kantele, Helsinki

Lue myös: Sienten kuivaaminen on helppoa – näin valitset oikean kuivauslämpötilan

Katso myös sieni-pinaaticalzonen resepti Anna.fi/Ruoka.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Paras sienipiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X