Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Paras sienipiirakka

Sienipiirakka on syksyn paras vierasvara. Se maistuu salaaatin kanssa kokonaisen ateriana tai iltapalana. Voit käyttää piirakkaan tatteja, kantarelleja, suolattuja rouskuja, suppilovahveroita tai herkkusieniä. Yhdellä tämän reseptin piirakalla ruokit kuusi henkilöä ja sienipiirakka valmistuu noin tunnissa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Sienipiirakka

  • 2 dl perunahiutaleita
  • 1 ½ dl lämmintä vettä
  • 100 g leivontamargariinia
  • 2 dl vehnäjauhoja

Sienipiirakka, täyte

  • 1 sipuli
  • 2 ½ dl silputtuja tatteja, kantarelleja tai suppilovahveroita)
  • 100 g pekonia
  • 100 g emmentaalijuustoa
  • 2 dl kermaa
  • 2 kananmunaa
  • ¼ tl mustapippuria

Valmistusohje

Paras sienipiirakka leivotaan helposti näin:

  1. Sekoita perunahiutaleet, lämmin vesi, sulatettu rasva ja vehnäjauhot keskenään. Jos haluat, lisää ripaus suolaa. Laita taikina hetkeksi jääkaappiin ja levitä jauhotetuin käsin voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
  2. Kuullota pannulla hienonnettu sipuli, silputut sienet ja kuutioitu pekoni. Levitä vähän jäähtynyt täyte piirakkapohjalle. Ripottele päälle raastettu juusto. Sekoita kananmunat ja kerma ja pyöräytä pippurimyllystä mustapippuria mausteeksi. Kaada munamaito sienipiirakan päälle.
  3. Paista piirakkaa uunin keskitason alapuolella ensin 200 asteessa, pienennä lämpöä tarvittaessa 175 asteeseen. Sienipiirakka kypsyy noin 40 minuutissa.

Ohje: Irma Kantele, Helsinki

Lue myös: Sienten kuivaaminen on helppoa – näin valitset oikean kuivauslämpötilan

Lue myös Anna.fi: sieni-pinaaticalzonen resepti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Paras sienipiirakka

Vastausta odotellessa

Puuttuukohan tästä leivinjauhe?

Vastaa käyttäjälle Vastausta odotellessaPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.