
Parfait
Parfait maistuu parhaalta hieman sulaneena, joten muista ottaa se huoneenlämpöön ennen tarjoilua. Makea suolakinuski on ihana makupari aavistuksen kirpeälle karpalojäädykkeelle.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Parfait
- 1 kananmuna
- 1 dl sokeria
- 2 dl kuohukermaa
- 200 g pakastekarpaloita
Suolakinuski
- 2 dl kuohukermaa
- 2 dl fariinisokeria
- 1 tl suolaa
Tarvitset lisäksi
- muffinipelti (silikoninen on paras) tai pieniä silikonisia annosvuokia
Valmistusohje
Parfait ja suolakinuski tehdään helposti näin:
- Vaahdota yksi kananmuna ja yksi desilitra sokeria vaaleaksi vaahdoksi pienessä kulhossa.
- Vaahdota kaksi desilitraa kuohukermaa kiinteäksi vaahdoksi.
- Ota 200 grammaa pakastekarpaloita. Käytä kaksi desilitraa karpaloita jäädykkeeseen. Kaada 1 ½ deslitraa karpaloista lautaselle ja muusaa niitä hieman haarukalla. Loput karpalot lisätään kokonaisina seokseen. Säästä ylijäävät marjat jääkaapissa annosten koristelua varten.
- Sekoita kermavaahto munavaahdon joukkoon vispilällä sekoitellen. Lisää muusatut ja kokonaiset marjat. Sekoita nopeasti ja kaada kylmällä vedellä huuhdeltuihin vuokiin tai yhteen kakkuvuokaan. Anna jäätyä yön yli pakkasessa. Jäädyke säilyy pakkasessa viikonkin.
- Valmista suolakinuski viimeistään muutama tunti ennen tarjoilua. Mittaa kaksi desilitraa kuohukerma, kaksi desilitraa fariinisokeria ja yksi teelusikallinen suolaa pienehköön kattilaan ja keitä välillä sekoittaen noin 4-5 minuuttia, kunnes seos tummuu ja paksuuntuu. Kinuski saa jäädä helposti kaadettavaksi. Lämmitä kinuski uudelleen juuri ennen tarjoilua, jos kinuski on päässyt liian paksuksi, ohenna kermalla ja kiehauta.
- Irrota karpalojäädykkeet vuoista kastamalla pohjat hetkeksi lämpimään veteen ja kumoa annoslautasille.
- Tarjoa parfait suolakinuskin ja karpaloiden kanssa.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/2020.
Lue myös: Jäädyke on kesäaterian viileä kuningatar
Lue myös Anna.fi: Piparkakkujäädyke
Kommentoi
Kommentoi juttua: Parfait