Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kastanja-suklaatäytteiset joulutortut

Joulutorttuihin voi laittaa täytteeksi muutakin kuin luumua. Kokeile tätä ihanaa kastanjatahna-suklaatäytettä. Voi olla, että ovat parhaat joulutortut ikinä!

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Kastanja-suklaatäytteiset joulutortut:

  • 500 g torttu- tai voitaikinaa (pakaste ja 5 levyä per pakkaus)

Täyte:

  • 100 g tummaa suklaata
  • 78 g:n (tuubi) kastanjalevitettä tuubissa
  • 1 tl piparkakkumausteseosta
  • 1 kananmuna voiteluun
  • tomusokeria koristeluun

Valmistusohje

  1. Ota torttutaikina tai voitaikina pakkauksestaan sulamaan leivinpaperin päälle.
  2. Kuumenna uuni 220 asteeseen. Jos uunisi polttaa helposti, pienennä vähän lämpötilaa.
  3. Pursota tuubista levite pieneen astiaan. Sekoita joukkoon piparkakkumausteseos. Voit jättää mausteseoksen pois, jos et pidä siitä. Kastanjalevite toimii myös sellaisenaan suklaan kanssa.
  4. Murskaa suklaa veitsellä karkeaksi.
  5. Leikkaa ja muotoile sulanut torttutaikina haluamaasi muotoon.
  6. Lusikoi keskelle levitettä ja laita päälle suklaata.
  7. Paista 10-12 minuuttia. Ota uunista, anna jäähtyä vähän ja ripottele päälle tomusokeria. Nauti lämpiminä.
  8. Kaveriksi voi kaataa lasiin portviiniä.
  9. Vinkki! Kastanjalevitettä myyvät suurimmat K-Supermarketit ja herkkukaupat esim. Delideli.fi.
Torttutäytteeksi suklaata ja kastanjatahnaa.

Katso myös: 4 tapaa taitella joulutorttu – katso hulvaton video!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kastanja-suklaatäytteiset joulutortut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.