Kastanja-suklaatäytteiset joulutortut
Joulutorttuihin voi laittaa täytteeksi muutakin kuin luumua. Kokeile tätä ihanaa kastanjatahna-suklaatäytettä. Voi olla, että ovat parhaat joulutortut ikinä!
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
Ainekset
Kastanja-suklaatäytteiset joulutortut:
- 500 g torttu- tai voitaikinaa (pakaste ja 5 levyä per pakkaus)
Täyte:
- 100 g tummaa suklaata
- 78 g:n (tuubi) kastanjalevitettä tuubissa
- 1 tl piparkakkumausteseosta
- 1 kananmuna voiteluun
- tomusokeria koristeluun
Valmistusohje
- Ota torttutaikina tai voitaikina pakkauksestaan sulamaan leivinpaperin päälle.
- Kuumenna uuni 220 asteeseen. Jos uunisi polttaa helposti, pienennä vähän lämpötilaa.
- Pursota tuubista levite pieneen astiaan. Sekoita joukkoon piparkakkumausteseos. Voit jättää mausteseoksen pois, jos et pidä siitä. Kastanjalevite toimii myös sellaisenaan suklaan kanssa.
- Murskaa suklaa veitsellä karkeaksi.
- Leikkaa ja muotoile sulanut torttutaikina haluamaasi muotoon.
- Lusikoi keskelle levitettä ja laita päälle suklaata.
- Paista 10-12 minuuttia. Ota uunista, anna jäähtyä vähän ja ripottele päälle tomusokeria. Nauti lämpiminä.
- Kaveriksi voi kaataa lasiin portviiniä.
- Vinkki! Kastanjalevitettä myyvät suurimmat K-Supermarketit ja herkkukaupat esim. Delideli.fi.
Katso myös: 4 tapaa taitella joulutorttu – katso hulvaton video!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kastanja-suklaatäytteiset joulutortut