Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Parmesaanijuusto-rosmariinikeksit

Parmesaanijuusto-rosmariinikeksit ovat täydellistä suolaista naposteltavaa. Juustoisen keksin pinnalle sopii ohueksi höylätty manchego ja päärynähillo.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
35  annosta

Ainekset

Parmesaanijuusto-rosmariinikeksit

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl hienonnettua tuoretta rosmariinia
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 1 ½ dl parmesaanijuustoraastetta
  • 1 kananmuna
  • 75 g pehmeää voita
  • ½ dl ranskankermaa

Valmistusohje

Parmesaanijuusto-rosmariinikeksit leivotaan helposti näin:

1. Sekoita jauhojen joukkoon hienonnettu rosmariini, leivinjauhe, suola ja parmesaaniraaste. Lisää kananmuna, pehmeä voi ja ranskankerma ja nypi tasaiseksi taikinaksi. Kääri kelmuun ja nosta noin tunniksi viileään.

2. Kauli taikina kahden kelmun välissä ohueksi levyksi. Poista toinen kelmu varoen. Painele haluamasi muotoisella piparimuotilla kuvioita ja nosta leivinpaperoidulle uunipellille.

3. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Vinkki: Tarjoa parmesaanijuusto-rosmariinikeksit juustotarjottimella

Lue lisää Anna.fi: Näin leivotaan mureat juustokeksit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Parmesaanijuusto-rosmariinikeksit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.