Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Parmesaani-briossisämpylät

Parmesaani-briossisämpylät sopivat juhlapöydän suolapalaksi. Maukkaan briossin salaisuus on voissa, munissa, vatkaamisessa ja taikinan kohottamisessa viileässä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
30  annosta

Ainekset

Parmesaani-briossisämpylät

  • 5 dl maitoa
  • 50 g hiivaa
  • ½ dl sokeria
  • 3 tl suolaa
  • 6 kananmunaa
  • 1 kg (noin 1 ½ l) vehnäjauhoja
  • 300 g pehmeää voita
  • 2 ½ dl parmesaanijuustoraastetta

Valmistusohje

Parmesaani-briossisämpylät leivotaan helposti näin:

1. Kaada kädenlämpöinen maito yleiskoneeseen. Liota hiiva maitoon. Lisää joukkoon sokeri ja suola. Vaahdota kananmunat toisessa kulhossa ja kaada munavaahto maitoseokseen. Lisää jauhot ja parmesaani. Lisää taikinaan vähitellen huoneenlämpöistä voita ja anna koneen tai sähkövatkaimen taikinakoukkujen alustaa hiljalleen noin 15 minuuttia.

2. Nosta taikinakulho pariksi tunniksi jääkaappiin kohoamaan. Ota taikina jääkaapista ja anna kohota vielä huoneenlämmössä 30 minuutin ajan.

3. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli palat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi ja rullaa taikinalevyt korvapuustien tai kääretortun tapaan kääröksi. Leikkaa käärö paloiksi ja pyöritä sukkulan muotoisiksi sämpylöiksi. Jos kekkereissä tarjotaan reilua ruokaa isoon nälkään, taikinasta tulee noin 30 briossia. Pieniä suupaloja tulee tuplamäärä.

4. Kohota parmesaani-briossisämpylät liinan alla noin 20 minuuttia ja paista niitä 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Parmesaani-briossisämpylät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.