Reseptit
8
Himahella - avatar

Himahella

Kiitos

Parsa-appenzeller -piirakka

Tästä sveitsiläistä appenzellerjuustoa sisältävästä piirakasta kehkeytyi pieni somehitti. Piirakassa yhdistyy keväinen parsasesonki, juuston ainutlaatuinen, oma maku sekä helppo valmistustapa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Pohja

400 g valmista ruisperunataikinaa (Sunnuntai)

Täyte

500 g vihreää parsaa
vettä
suolaa
350 g raastettua appenzeller-juustoa
3 munaa
2 dl kuohukermaa
1/4 tl mustapippuria
1 tl sormisuolaa

Valmistusohje

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Painele taikina irtopohjaisen piirakkavuoan pohjalle (halkaisija noin 24 cm) pohjalle ja reunoille napakasti. Koska taikinalla on tapana valua esipaiston aikana, käytä vaikkapa riisiä tai kuivattuja herneitä taikinapainona. Pane leivinpaperi piiraspohjan päälle ja kaada paperin päälle riisiä tai herneitä niin, että ne täyttävät vuoan. Esipaista pohjaa 10 minuuttia ja poista taikinapainot.
  3. Leikkaa pois parsojen puumainen kanta. Keitä niitä kolme minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Valuta hyvin.
  4. Raasta juusto ja levitä raaste esipaistetun pohjan päälle. Asettele parsat piiraalle. Sekoita kerma ja kananmunat keskenään, mausta seos suolalla ja pippurilla. Kaada seos parsojen päälle.
  5. Paista parsa-juustopiirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia tai kunnes juusto on saanut kauniin värin ja munamassa hyytynyt.
  6. Tarjoa parsapiiras haaleana.

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Parsa-appenzeller -piirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X