Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Parsa-kampasimpukkaohratto

Maukas ja viljainen parsa-kampasimpukkaohratto valmistuu kotimaisesta, esikypsennetystä ohrasta. Veget voivat hyvin jättää niin simpukat kuin juuston ruoasta pois. Se maistuu silti herkulliselta.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 1 salottisipuli
  • 250 g vihreää parsaa
  • ½ sitruunan raastettu kuori
  • 1 ½ dl esikypsennettyjä, rikottuja ohrasuurimoita
  • 1 ½ dl valkoviiniä
  • 7-8 dl kasvislientä (fondista)
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria

Lisäksi

  • 4-8 kampasimpukanlihaa
  • 1 rkl voita tai öljyä
  • 1 dl parmesaanilastuja tai -raastetta

Valmistusohje

 

  1. Kuori sipuli ja paloittele vihreät parsat. Pese sitruuna hyvin ja raasta sen kuori. Kiehauta kasvisliemi.
  2. Kuullota sipulisilppu voissa kattilassa.
  3. Lisää siivilässä kylmällä vedellä huuhdeltu ohra ja kuullota ohraa muutama minuutti sipulin seassa. Lisää sitruunakuoriraaste ja valkoviini, sekoita kunnes viini on imeytynyt ohraan. Lisää kavislientä vähitellen, kauhallinen kerrallaan koko ajan miedolla lämmöllä sekoittaen. Hauduta kunnes ohratto on lähes kypsä , noin 20 minuuttia, mutta vielä ”al dente”. Lisää parsapalat ohraton joukkoon ja kypsennä vielä viitisen minuuttia. Tarkista suola.
  4. Kuumenna voi paistinpannulla ja pariloi kampasimpukat nopeasti molemmin puolin. Varo ylikypsennystä. Mausta simpukat ripauksella sormisuolaa.
  5. Nostele ohrattoa syville lautasille, pane jokaiseen annoksen päälle pari kampasimpukkaa ja parsan nuppuja. Viimeisele parmesaanilatuilla tai -raasteella. Tarjoa heti.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Parsa-kampasimpukkaohratto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.