Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Parsa pannulla

Parsa pannulla on helppo ja nopea tehdä. Kevään odotetuimpaan herkkuun riittää mausteeksi suola, mustapippuri ja sitruunamehu. Voit raastaa pannulla paistettujen parsojen päälle myös parmesaanijuustoa. Kokeile parsan kypsennystä pannulla, se on näppärää.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Parsa pannulla

  • 500 g vihreää tankoparsaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ¼ tl sormisuolaa
  • ¼ tl mustapippuria

Valmistusohje

1. Parsa pannulla valmistuu helposti näin: Ota 500 grammaa vihreitä tankoparsoja. Poista parsojen tyvestä puumainen osa taivuttamalla parsaa kaarelle molemmista päistä. Parsa katkeaa itsestään oikeasta kohdasta. Leikkaa parsat kolmeen osaan.

2. Kuumenna yksi ruokalusikallinen öljyä paistinpannulla. Paista paksuja varsia muutama minuutti, kunnes ne hieman pehmenevät ja saavat väriä. Nuput kypsyvät nopeasti, joten paista ne vain pikaisesti. 

3. Lisää paistamisen loppuvaiheessa pannulle kaksi ruokalusikallista voita. Pyöräytä parsat voissa ja jatka paistamista. Parsa pannulla on valmis, kun parsojen pinta on hieman pehmennyt ja saanut väriä, mutta sisus on edelleen napakka.

4. Pirskota parsojen päälle yksi ruokalusikallinen sitruunamehua. Mausta 1/4 teelusikallisella sormisuolaa ja 1/4 teelusikallisella mustapippuria. Tarjoa heti.

Katso myös: Parsa kuuluu kevääseen – katso parhaat vinkit ja ideat!

Anna.fi/ruoka: Grillattu parsa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Parsa pannulla

Sinun täytyy kommentoidaksesi.