Reseptit
30-60 min
8

Parsa-savulohikeitto

Parsa ja savulohi ovat mainio makupari, joka toimii myös keitossa. Sitruunamehu viimeistelee ja raikastaa kermaisen pehmeän keiton. Tarjoa parsa-savulohikeitto pienistä annosmaljoista keväisen juhla-aterian alkuun.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Parsa-savulohikeitto

1 kg (2 nippua) valkoista tai vihreää parsaa
kevätsipulinipun tai purjon valkea osa
1 rkl voita tai öljyä
hiven valkopippuria
ripaus sokeria
ripaus suolaa
1 tl sitruunamehua
1 l kasvis- tai kanalientä
2 dl ranskankermaa
noin 100 g kylmäsavulohta

Valmistusohje

1. Aloita parsa-savulohikeiton valmistaminen käsittelemällä parsat. Taivuta parsoja, varsi napsahtaa poikki tuoreen ja nuukahtaneen osan rajoilla. Heitä tyviosa pois ja kuori parsat. Paloittele varret.

2. Silppua kevätsipulit tai purjo. Sulata voi kattilassa ja kuullota sipuli ja sitruunankuoriraaste rasvassa. Lisää joukkoon paloitellut parsat, mausteet ja neste. Keitä noin 10 minuuttia. Poimi parsannuput koristeeksi ja soseuta muut ainekset. Lisää joukkoon ranskankerma.

3. Tarjoa parsa- savulohikeitto laseista tai kupeista. Koristele silputulla savulohella ja parsan nupuilla. Tarjoa parsa-savulohikeiton lisänä esimerkiksi viiriäisen munilla ja savulohella päällystettyä saaristolaisleipää.

Katso lisää herkullisia parsareseptejä:

grillattu parsa

Keitetty parsa
Grillattu parsa 
Sitruunainen parsarisotto 
Parsa-yrttimunakas

Anna.fi: parsa-katkarapumaljat

 

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Parsa-savulohikeitto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X