Reseptit
alle 30 min

Parsa-yrttimunakas

Ruokaisa, kauniin keväinen munakas syntyy helposti vihreistä parsoista, kevätsipulista ja tuoreista yrteistä. Tämän munakkaan juju on kuullottaa parsaa ja kevätsipuleita hetki öljyssä. Parsa-yrttimunakas sopii tarjottavaksi keväisillä brunsseilla tai lounailla sekä juhlavana iltapalana.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Parsa-yrttimunakas:

200 g vihreää parsaa
2 tl rypsiöljyä
4 kananmunaa
4 rkl vettä
0.5 rkl maissitärkkelystä
0.5 tl suolaa
1/4 tl vastarouhittua pippuria
1 kevätsipuli tai pieni nippu ruohosipulia
½ ruukkua rucolaa
muutama oksa rakuunaa tai kirveliä

Valmistusohje

1. Aloita parsa-yrttimunakkaan valmistaminen käsittelemällä ensin parsat. Kuori parsoista varret, leikkaa kuivat tyvet pois ja pilko parsat. Pilko myös kevätsipuli.

2. Kuullota parsaa ja sipulia öljyssä pannulla muutama minuutti. Siirrä parsa lautaselle.

3. Sekoita munat, vesi, tärkkelys ja mausteet keskenään ja kaada kuumaan pannuun. Vähennä lämpöä ja sekoita munamassaa hiukan.

4. Lisää parsa, sipuli ja rucolanlehdet. Anna parsamunakkaan hyytyä.

5. Ripottele  munakkaan pinnalle yrttejä ja tarjoa parsa-yrttimunakas heti.

Katso lisää herkullisia parsareseptejä:

Keitetty parsa

Keitetty parsa  
Grillattu parsa
Parsa-appenzeller-piirakka
Parsa-vuohenjuustorisotto

Anna.fi: parsa-katkarapumaljat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Parsa-yrttimunakas

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X