Reseptit

Parsaa ja kinkkua

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 1 kg vihreää parsaa
  • tai valkoista parsaa
  • vettä
  • 0.5 tl suolaa
  • ripaus sokeria
  • 1 rkl sitruunamehua

parsan kanssa:

  • ilmakuivattua kinkkua
  • sitruunaöljyä

Valmistusohje

Parsaa ja kinkkua

  1. Katkaise parsojen tyvestä nahistunut osa pois. Kuori parsat. Kiehauta vesi, sokeri, suola ja sitruunamehu. Keitä parsat juuri ja juuri kypsiksi noin 5 minuuttia.
  2. Aseta parsat tarjolle. Kaada päälle sitruunaöljyä tai voisulaa ja tarjoa ilmakuivatun kinkun tai graavisuolatun kalan kanssa.
  • VINKKI: Vihreää parsaa voi myös grillata. Lado parsat grilliin. Paahda viitisen minuuttia. Tarjoa sitruunaöljyllä ja soijakastikkeella maustettuina.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Parsaa ja kinkkua

Sinun täytyy kommentoidaksesi.