Parsaa ja kinkkua
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kevyt
- Maidoton
Ainekset
- 1 kg vihreää parsaa
- tai valkoista parsaa
- vettä
- 0.5 tl suolaa
- ripaus sokeria
- 1 rkl sitruunamehua
parsan kanssa:
- ilmakuivattua kinkkua
- sitruunaöljyä
Valmistusohje
- Katkaise parsojen tyvestä nahistunut osa pois. Kuori parsat. Kiehauta vesi, sokeri, suola ja sitruunamehu. Keitä parsat juuri ja juuri kypsiksi noin 5 minuuttia.
- Aseta parsat tarjolle. Kaada päälle sitruunaöljyä tai voisulaa ja tarjoa ilmakuivatun kinkun tai graavisuolatun kalan kanssa.
- VINKKI: Vihreää parsaa voi myös grillata. Lado parsat grilliin. Paahda viitisen minuuttia. Tarjoa sitruunaöljyllä ja soijakastikkeella maustettuina.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Parsaa ja kinkkua