Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Parsafrittata

Parsafrittata eli parsamunakas valmistuu helposti uunissa ja lopputuloksena on mehevä tortillamainen munakas. Keväinen parsafrittata saa lisämakua parmesaanijuustosta ja basilikasta.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Parsafrittata:

  • 200 g vihreitä miniparsoja tai vihreää parsaa
  • 8 kananmunaa
  • 50 g parmesaaniraastetta
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl maitoa
  • 4 kpl kevätsipulin vartta
  • ½ ruukkua hienonnettua basilikaa
  • 1 ripaus suolaa ja rouhittua valkopippuria

Valmistusohje

Parsafrittata eli parsamunakas valmistuu näin helposti:

Parsafrittata on italialainen munakasta ja tortillaa muistuttava ruokalaji. Parsakauden ulkopuolella voit käyttää frittataan vaikkapa parsakaalia ja pinaattia.

1. Huuhtele parsat ja leikkaa paksummista varren alaosista puumaiset osat pois. Miniparsoista leikataan vain kuivuneet päät. Keitä parsoja suolalla maustetussa vedessä noin 1–4 minuuttia koosta riippuen. Jäähdytä heti kylmässä vedessä ja valuta talouspaperin päällä.

2. Riko munat kulhoon ja sekoita joukkoon parmesaaniraaste, kerma, maito, hienonnetut kevätsipulit ja basilika sekä mausteet.

3. Vuoraa halkaisijaltaan 23 cm:n kakkuvuoka leivinpaperilla. Asettele parsat lomittain kakkuvuoan pohjalle ja kaada munaseos päälle.

4. Kypsennä munakasta 175-asteisen uunin keskiosassa noin 30 minuuttia tai kunnes seos on täysin hyytynyt.

5. Ruskista munakkaan pinta vielä nopeasti uunissa kuumien grillivastusten alla, jotta se saa pinnalleen kauniin värin. Tarjoa parsafrittata heti.

Katso myös: Kotilieden parhaat munakasohjeet – perusohjeesta maustettuihin ja rullattuihin

Anna.fi/ruoka: Parsakaalifrittata


Kommentoi

Kommentoi juttua: Parsafrittata

Sinun täytyy kommentoidaksesi.