Parsakaalikeitto täytelöityy kermalla sekä cheddar- ja parmesaanijuustolla. Kruunaa annos paahdetulla pekonilla.
Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4 annosta
Ainekset
Parsakaali-juustokeitto
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
¼ tl
kuivattua timjamia
2 rkl
voita
3 rkl
vehnäjauhoja
1 l
kasvis- tai kanalientä
2 dl
kermaa
1 ½
parsakaalia
2 dl
raastettua cheddarjuustoa
1 dl
raastettua parmesaanijuustoa
½-1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Lisäksi
1 pkt
pekonia
Valmistusohje
Parsakaali-juustokeitto valmistuu näin.
1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuu menna voi kattilassa. Lisää sipulit ja timjami, kuullota pari minuuttia. Lisää jauhot ja sekoita kunnolla, älä ruskista. Lisää kasvisliemi ja kerma, sekoita kunnolla ettei synny klimppejä. Anna parsakaali-juustokeiton kiehua miedolla lämmöllä pari minuuttia.
2. Leikkaa parsakaalin kukinnot pienemmiksi. Lisää keittoon kaalit ja jatka keittämistä noin 6–7 minuuttia. Lisää raastetut juustot. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarkista parsakaali-juustokeiton maku ja ohenna keittoa tarvittaessa maidolla tai kasvisliemellä.
3. Höystä parsakaali-juustokeitto pekonilla. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita pekonisiivut vierekkäin leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista uunin alatasolla noin 20 minuuttia. Nosta siivut talouspaperin päälle valumaan ja anna jäähtyä. Murusta rapeaa pekonia keiton päälle.
Resepti on julkaistu Kotiliedessä 2/2017.
Pehmeät ja täyteläiset kasviskeitot teet myös näillä resepteillä:
Paljonko maitoa? Ei kerrota! Yritän nyt inspiroida.. Ei ensimmäinen kerta, kun resepti vajaa..
Anu Vaskimo
Hei lukija! Kiitos, kun huomautit epäselvyydestä reseptissä. Maitoa käytetään ainoastaan, kun keiton maku tarkistetaan. Keittoa voi halutessaan ohentaa maidolla tai kasvisliemellä omaan makuun sopivaksi.
JP
Hyvää tuli (ilman sipulejakin). Kuva harhaan johtava 😁
Kommentoi
Kommentoi juttua: Parsakaali-juustokeitto
Paljonko maitoa? Ei kerrota! Yritän nyt inspiroida.. Ei ensimmäinen kerta, kun resepti vajaa..
Hei lukija! Kiitos, kun huomautit epäselvyydestä reseptissä. Maitoa käytetään ainoastaan, kun keiton maku tarkistetaan. Keittoa voi halutessaan ohentaa maidolla tai kasvisliemellä omaan makuun sopivaksi.
Hyvää tuli (ilman sipulejakin). Kuva harhaan johtava 😁