Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Parsakaali-juustokeitto

Parsakaalikeitto täytelöityy kermalla sekä cheddar- ja parmesaanijuustolla. Kruunaa annos paahdetulla pekonilla.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Parsakaali-juustokeitto

  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ¼ tl kuivattua timjamia
  • 2 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 1 l kasvis- tai kanalientä
  • 2 dl kermaa
  • 1 ½ parsakaalia
  • 2 dl raastettua cheddarjuustoa
  • 1 dl raastettua parmesaanijuustoa
  • ½-1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria

Lisäksi

  • 1 pkt pekonia

Valmistusohje

Parsakaali-juustokeitto valmistuu näin.

1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuu­ menna voi kattilassa. Lisää sipulit ja timjami, kuullota pari minuut­tia. Lisää jauhot ja sekoita kunnolla, älä ruskista. Lisää kasvislie­mi ja kerma, sekoita kunnolla ettei synny klimppejä. Anna parsakaali-juustokeiton kiehua miedol­la lämmöllä pari minuuttia.

2. Leikkaa parsakaalin kukinnot pienemmiksi. Lisää keittoon kaalit ja jatka keittämistä noin 6–7 minuut­tia. Lisää raastetut juustot. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarkista parsakaali-juustokeiton maku ja ohenna keittoa tarvittaessa maidolla tai kasvisliemellä.

3. Höystä parsakaali-juustokeitto pekonilla. Kuumenna uuni 200 astee­seen. Laita pekonisiivut vierekkäin leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista uunin alatasolla noin 20 mi­nuuttia. Nosta siivut talouspape­rin päälle valumaan ja anna jääh­tyä. Murusta rapeaa pekonia keiton päälle.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 2/2017.

Pehmeät ja täyteläiset kasviskeitot teet myös näillä resepteillä:

palsternakkakeitto

Palsternakkakeitto

mustajuurikeitto

Kuohkea mustajuurikeitto

pehmeä sellerikeitto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Parsakaali-juustokeitto

Lukija1094

Paljonko maitoa? Ei kerrota! Yritän nyt inspiroida.. Ei ensimmäinen kerta, kun resepti vajaa..

Anu Vaskimo

Hei lukija! Kiitos, kun huomautit epäselvyydestä reseptissä. Maitoa käytetään ainoastaan, kun keiton maku tarkistetaan. Keittoa voi halutessaan ohentaa maidolla tai kasvisliemellä omaan makuun sopivaksi.

JP

Hyvää tuli (ilman sipulejakin). Kuva harhaan johtava 😁

Vastaa käyttäjälle Lukija1094Peruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.