Reseptit
yli 60 min
4

Parsakaali-kvinoapihvit

Mehukkaat parsa­kaalipihvit herku­tellaan kermaisen maissisoseen ja lehtikaalipestolla maustettujen Hasselbackan perunoiden kera.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 (300 g) parsakaali
1 dl kvinoaa
200 g halloumijuustoa
3 kananmunaa
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1/2 hienonnettua minttua tai lehtipersiljaa
ripaus suolaa

Paistamiseen:

oliiviöljyä

Lisäksi:

rucolanversoja

Valmistusohje

1. Kuori parsakaalin varsi kevyesti. Irrota parsakaalista kukinnot jät­täen mukaan hieman vartta. Leik­kaa kukinnoista ohuita viipaleita, noin 18 kappaletta. Hienonna loppu parsakaali varsineen hienon hienoksi muruksi esimerkiksi veitsellä tai yleiskoneella.

2. Huuhtele kvinoa tiheässä siiviläs­sä huolella kylmällä vedellä. Kaada kvinoa puhtaaseen kiehuvaan veteen. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Nosta parsakaali­ viipaleet höyrystymään siivilään kvinoakattilan päälle 5 minuutiksi. Lisää parsakaalimuru kvinoan keitinveden joukkoon muutama minuutti ennen kypsennyksen päättymistä.

3. Raasta halloumi karkeaksi raas­teeksi ja nosta kulhoon kananmunien, kaurahiutaleiden ja hienonnettujen yrttien kanssa.

4. Valuta parsakaali­kvinoaseos ja anna jäähtyä hetken. Lisää jäähtynyt seos muna­juustomassaan, mausta kevyesti suolalla ja sekoita tasaiseksi. Anna seoksen turvota jääkaapissa 30 minuuttia.

5. Kuumenna lettupannulla hieman oliiviöljyä. Nosta massaa pannulle ja paina jokaiselle pihville yksi parsakaaliviipale. Paista pihvit keski­lämmöllä molemmin puolin kauniin ruskeiksi.

Tarjoa pihvit lehtikaalipestolla maustettujen Hasselbackan perunoiden ja kermaisen maissisoseen kera.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 2/18.

Kokataan kasvispihvejä:

Kasvispihvit_ja_kvinoaa

Kasvis-halloumipihvit ja kvinoa-porkkanasalaatti

kasvispihvit

Kasvispihvit uunissa

punakaali-sienipihvit

Punakaali-suppilovahvero-perunapihvit

Ruoka.fi: Kesäkurpitsa-kaurapihvit

Keskustelu

Kiva resepti, kiitos. Mutta valitettavasti linkit tästä ohjeesta muihin resepteihin eivät toimi. Eli ” Tarjoa pihvit lehtikaalipestolla maustettujen Hasselbackan perunoiden ja kermaisen maissisoseen kera”, edellä mainittuihin resepteihin ei linkki toimi eikä haku löydä näitä reseptejä.

Niina, oikeassa olet. Nyt ovat loputkin tuohon annokseen liittyvät reseptit julkaistu ja linkit toimivat. Kiitokset hyvästä huomiosta!

Kommentoi juttua: Parsakaali-kvinoapihvit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X