Parsakaali-kvinoapihvit

Parsakaali-kvinoapihvit 

60+
min
4 annosta
yli 60 min
Mehukkaat parsa­kaalipihvit herku­tellaan kermaisen maissisoseen ja lehtikaalipestolla maustettujen Hasselbackan perunoiden kera.

Ainekset

1 (300 g) parsakaali
1 dl kvinoaa
200 g halloumijuustoa
3 kananmunaa
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1/2 hienonnettua minttua tai lehtipersiljaa
ripaus suolaa

Paistamiseen:

oliiviöljyä

Lisäksi:

rucolanversoja

Valmistusohje

1. Kuori parsakaalin varsi kevyesti. Irrota parsakaalista kukinnot jät­täen mukaan hieman vartta. Leik­kaa kukinnoista ohuita viipaleita, noin 18 kappaletta. Hienonna loppu parsakaali varsineen hienon hienoksi muruksi esimerkiksi veitsellä tai yleiskoneella.

2. Huuhtele kvinoa tiheässä siiviläs­sä huolella kylmällä vedellä. Kaada kvinoa puhtaaseen kiehuvaan veteen. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Nosta parsakaali­ viipaleet höyrystymään siivilään kvinoakattilan päälle 5 minuutiksi. Lisää parsakaalimuru kvinoan keitinveden joukkoon muutama minuutti ennen kypsennyksen päättymistä.

3. Raasta halloumi karkeaksi raas­teeksi ja nosta kulhoon kananmunien, kaurahiutaleiden ja hienonnettujen yrttien kanssa.

4. Valuta parsakaali­kvinoaseos ja anna jäähtyä hetken. Lisää jäähtynyt seos muna­juustomassaan, mausta kevyesti suolalla ja sekoita tasaiseksi. Anna seoksen turvota jääkaapissa 30 minuuttia.

5. Kuumenna lettupannulla hieman oliiviöljyä. Nosta massaa pannulle ja paina jokaiselle pihville yksi parsakaaliviipale. Paista pihvit keski­lämmöllä molemmin puolin kauniin ruskeiksi.

Tarjoa pihvit lehtikaalipestolla maustettujen Hasselbackan perunoiden ja kermaisen maissisoseen kera.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 2/18.

Kokataan kasvispihvejä:

Kasvispihvit_ja_kvinoaa

Kasvis-halloumipihvit ja kvinoa-porkkanasalaatti

kasvispihvit

Kasvispihvit uunissa

punakaali-sienipihvit

Punakaali-suppilovahvero-perunapihvit

Ruoka.fi: Kesäkurpitsa-kaurapihvit

09.02.2018
Katri Schröder
Pekka Holmström/Otavamedia