Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kolmen juuston parsakaaliquiche

Sinihomejuusto sekä parmesani- ja emmental-juustoraasteet antavat makua ja ruokaisuutta tälle parsakaalipiirakalle.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Taikina:

  • 100 g voita tai margariinia
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 kananmuna

täyte:

  • 300 g (1 kpl) parsakaalia
  • 100 g sinihomejuustoa, esimerkiksi roquefort
  • 1 dl emmentalraastetta
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 rkl sinappia
  • 1 ps (70 g) parmesaaniraastetta
  • ripaus rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Sekoita pehmeä rasva ja jauhot. Lisää suola ja kananmuna ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina leivinpaperoidun, halkaisijaltaan 24-senttisen irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele taikinapohja. Nosta jääkaappiin täytteen esivalmistelujen ajaksi.

2. Keitä parsakaalin nuppuja suolalla maustetussa vedessä 2–3 minuuttia. Valuta kiehuva vesi ja nosta parsakaalit jäähtymään hetkeksi jääkylmään veteen. Valuta huolellisesti.

3. Nostele parsakaalin nuput, paloiteltu sinihomejuusto ja emmentalraaste vuokaan taikinapohjan päälle.

4. Sekoita kulhossa munat, kerma, sinappi, parmesaaniraaste ja ripaus mustapippuria keskenään. Valuta täytteen päälle.

5. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes täyte on keskeltä täysin hyytynyt. Anna piirakan levätä vuoassa tovi ennen irrottamista.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kolmen juuston parsakaaliquiche

Sinun täytyy kommentoidaksesi.