Reseptit

Parsakaalia paahtofileen syleilyssä

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 500 g marmoroitunutta naudan ulkofileetä
  • nokare voita tai tilkka öljyä
  • muutama valkosipulinkynsi
  • 2 rkl soijakastiketta
  • rouhittua mustapippuria
  • pannun huuhteluliemi
  • tuoretta timjamia tai rosmariinia

Marinoidut parsakaalit:

  • 500 g parsakaalia
  • 1 limetin mehu
  • 0.5 dl sitruunaöljyä
  • rouhittua mustapippuria ja merisuolaa

Valmistusohje

Parsakaalia paahtofileen syleilyssä

1. Ruskista filee pinnaltaan kuumassa pannussa. Nosta lihapala uunivuokaan. Huuhtele pannu ja kaada liemi vuokaan. Kypsennä palaa 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.
2. Nosta fileepala kulhoon. Sekoita marinadin ainekset ja kaada liemi päälle. Peitä kulho kannella tai foliolla ja anna maustuajääkaapissa noin 10 tuntia välillä lihapalaa käännellen.
3. Leikkaa liha kylmänä ohuen ohuiksi viipaleiksi.
4. Höyrytä parsakaalit juuri ja juuri kypsiksi tai pane ne hetkeksi kiehuvaan veteen. Nosta jäähtymään ennen kuin väri tummuu.
5. Sekoita limetin tai sitruunan mehu, öljy ja mausteet. Anna maustua noin 15 minuuttia. Asettele parsakaalin kukintoja ja ohuita lihaviipaleita lautaselle annokseksi.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Parsakaalia paahtofileen syleilyssä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.