Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Parsakaalikeitto

Parsakaalikeitto on kevyt ja herkullisen vihervoimainen. Samettiseen sosekeittoon täyteläisyyttä tuo kerma ja annoksen pinnalle lisätty jogurttinokare.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Parsakaalikeitto

  • 500 g parsakaalia
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1-2 jauhoista perunaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 6 dl kasvislientä
  • 80 g babypinaattia
  • 2 dl ruokakermaa
  • ½ tl kuivattua rakuunaa
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria

Tarjoiluun

  • 1 dl paksua jogurttia

Valmistusohje

Parsakaalikeitto valmistuu helposti näin:

  1. Paloittele 500 grammaa parsakaalia nupuiksi. Leikkaa myös varret paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja kaksi valkosipulinkynttä. Kuori ja kuutioi yhdestä kahteen jauhoista perunaa. 
  2. Kuumenna kaksi ruokalusikallista rypsiöljyä kattilassa ja paista parsakaalia ja sipuleita 5 minuuttia. 
  3. Lisää perunat sekä noin kuusi desilitraa kasvislientä, kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla 20–25 minuuttia, kunnes parsakaali ja perunat ovat todella pehmeitä. Lisää 80 grammaa babypinaattia ja soseuta keitto sauvasekoittimella.
  4. Lisää kaksi desilitraa ruokakermaa ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta puolikkaalla teelusikallisella kuivattua rakuunaa, puolikkaalla teelusikallisella suolaa ja 1/4 teelusikallisella mustapippuria. Lisää keittoannosten päälle nokare paksua jogurttia.

Vinkki! Tarjoa parsakaalikeitto tuoreiden sämpylöiden kera. 

parsakaalikeitto

Lue myös Anna.fi: Parsakaalisosekeitto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Parsakaalikeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.