Parsakaalikeitto
Parsakaalikeitto on kevyt ja herkullisen vihervoimainen. Samettiseen sosekeittoon täyteläisyyttä tuo kerma ja annoksen pinnalle lisätty jogurttinokare.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Parsakaalikeitto
- 500 g parsakaalia
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1-2 jauhoista perunaa
- 2 rkl rypsiöljyä
- 6 dl kasvislientä
- 80 g babypinaattia
- 2 dl ruokakermaa
- ½ tl kuivattua rakuunaa
- ½ tl suolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
Tarjoiluun
- 1 dl paksua jogurttia
Valmistusohje
Parsakaalikeitto valmistuu helposti näin:
- Paloittele 500 grammaa parsakaalia nupuiksi. Leikkaa myös varret paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja kaksi valkosipulinkynttä. Kuori ja kuutioi yhdestä kahteen jauhoista perunaa.
- Kuumenna kaksi ruokalusikallista rypsiöljyä kattilassa ja paista parsakaalia ja sipuleita 5 minuuttia.
- Lisää perunat sekä noin kuusi desilitraa kasvislientä, kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla 20–25 minuuttia, kunnes parsakaali ja perunat ovat todella pehmeitä. Lisää 80 grammaa babypinaattia ja soseuta keitto sauvasekoittimella.
- Lisää kaksi desilitraa ruokakermaa ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta puolikkaalla teelusikallisella kuivattua rakuunaa, puolikkaalla teelusikallisella suolaa ja 1/4 teelusikallisella mustapippuria. Lisää keittoannosten päälle nokare paksua jogurttia.
Vinkki! Tarjoa parsakaalikeitto tuoreiden sämpylöiden kera.
Lue myös Anna.fi: Parsakaalisosekeitto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Parsakaalikeitto