Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Parsakaalimuffinit

Parsakaali sopii mainiosti suolaisten muffinien täytteeksi. Fetajuusto täydentää parsakaalin makua ja tuo pehmeyttä muffineihin.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 3 kpl kananmunia
  • 1 tlk kermaviiliä
  • 200 g fetajuustoa
  • 300 g parsakaalia
  • 2 kpl valkosipulinkynsiä
  • 1 dl yrttisilppua
  • 50 g voita
  • tai margariinia

Valmistusohje

Parsakaalimuffinit sopivat suolaiseksi kahvipöydän tarjottavaksi.

  1. Keitä parsakaali kypsäksi. Leikkaa fetajuusto pieniksi paloiksi. Hienonna yrtit ja pilko valkosipulin kynnet. Voitele muffinivuoka kevyesti rasvalla (voit myös valmistaa muffinssit paperisiin leivosvuokiin).
  2. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Sulata rasva. Riko munat kulhoon ja lisää kermaviili, sekoita tasaiseksi. Lisää kulhoon jauhoseos ja rasva. Lisää taikinaan loput aineet eli fetajuusto, pilkottu parsakaali, yrtit ja valkosipuli. Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa tasaisesti muffinivuokaan.
  3. Paista uunissa 200 asteen lämmössä 20-25 minuuttia, kunnes muffinssit ovat kauniin värisiä.

Parsakaalimuffinit sopivat myös mainiosti alkupalaksi, kun jaat taikinan minikokoisiin muffinivuokiin. Tällöin paistoajaksi riiittää 10-15 minuuttia.

Muffineita voi hyvin olla tarjolla kahta eri makua. Maituisiko minikokoiset pekonimuffinit tai mehevät tomaattimuffinit?

Katso myös Anna.fi: Parsakaali-fetapiiras


Kommentoi

Kommentoi juttua: Parsakaalimuffinit

Irma

Valmistusohjetta ei löydy

Johanna / Kotiliesi toimitus

Hei Irma, puhelimella valmistusohje löytyy ohje-välilehdeltä, joka on ainekset-välilehden vieressä.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.