
Parsapasta
Parsapasta on on yhtä aikaa raikas ja täyteläinen. Parmesaanijuusto ja sitruunamehu takaavat makuilotulituksen. Älä paista parsaa läpikypsäksi, vaan jätä siihen mukavasti purutuntumaa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Parsapasta
- 500 g vihreää parsaa
- ½ dl oliiviöljyä
- 2 rkl voita
- ½-1 sitruunan mehu
- 300 g nauhapastaa
- 1 dl pastan keitinvettä
- 100 g parmesaanijuustoa raastettuna
- 1 dl pinjansiemeniä
- ¼-½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
Valmistusohje
Parsapasta tehdään helposti näin:
1. Huuhtele 500 grammaa vihreää parsaa. Napsauta parsoista kova puumainen tyvi pois. Kuori varret tarvittaessa kuorimaveitsellä. Jos tanko on ohut, sitä ei tarvitse kuoria. Leikkaa parsat noin kolmen senttimetrin paloiksi.
2. Paahda yksi desilitra pinjansiemeniä kuivalla kuumalla pannulla pari minuuttia. Varo polttamasta. Siirrä syrjään odottamaan.
3. Lämmitä puoli desilitraa oliiviöljyä ja kaksi ruokalusikallista voita laakeassa paistinpannussa.
4. Lisää parsan paksuimmat varrenpalat ja kuullota kunnes parsat ovat hieman pehmenneet. Lisää nuput ja paista vielä muutama minuutti, kunnes parsa on hieman pehmennyt, mutta edelleen napakkaa.
6. Keitä 300 grammaa nauhapastaa hyvin suolatussa vedessä. Ota talteen hieman keitinvettä. Valuta ja lisää spagetti pannuun.
7. Lisää sata grammaa raastettua parmesaanijuustoa, 1/4-1/2 teelusikallista suolaa ja hieman puristettua sitruunanmehua. Sekoita käännellen. Lisää keitinvettä, jos pasta on liian kuivaa.
8. Rouhi puoli teelusikallista mustapippuria pintaan. Viimeistele parsapasta paahdetuilla pinjansiemenillä.
Lue myös: Parsa kuuluu kevääseen – katso parhaat vinkit ja ideat!
Lue myös Anna.fi: Näin tunnistat hyvän parsan – katso huippukokkien vinkit!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Parsapasta